RGMMC

Karting: RGMMC: Breaking news: Christian Kuijer vervangt Dave Blom tijdens Eurochallenge in Genk

Christian Kuijer start dit weekend in Genk tijdens de eerste ronde van de Rotax Eurochallenge. Dat doet de man in vorm niet op zijn geliefde TonyKart maar op een Intrepid voor het team van Richard Blom. Dave Blom heeft nog steeds te veel last van zijn ribben en zal vanaf de zijlijn toekijken.

Tekst: Philippe De Roeck

Die blessure liep Blom op tijdens het eerste NK in Eindhoven. Zijn ribben zijn nog niet hersteld en dus is verder rijden geen optie. Noodgedwongen moet Blom dus verstek laten gaan voor het eerste EK in Genk. Christian Kuijer behaalde dit seizoen al de nodige overwinningen en verkeerd in topvorm. Dat ontging ook Richard Blom niet die Kuijer een eenmalig contract aanbood voor deze Eurochallenge.
Ook Wiep Torenvliet staat achter deze beslissing. Het getuigt van enorm respect dat Torenvliet, Kuijer (die de Eurochallenge normaal niet zou rijden) de kans geeft om het EK af te werken op een ander chassis, in een ander team.
Het blijft dus wel bij een eenmalige race, de rest van het seizoen zal Kuijer weer te bewonderen zijn in zijn groen/witte TonyKart. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet