RGMMC

Karting: RGMMC: Rotax Eurochallenge start dit weekend in Genk

carp6707
Karting Genk maakt zich op voor de eerste grote afspraak van het seizoen. De Rotax Eurochallenge maakt dit jaar opnieuw zijn opwachting op de mooie baan in het Belgische Genk. Meer dan 210 rijders uit wel 36 landen nemen deel aan de eerste van vier ronden van dit kampioenschap. Na Genk trekt de Rotax karavaan verder naar Castelletto, Zuera en Salbris.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Uit de lage landen staan veertien Junioren aan de start. Lady's first en dus beginnen we met Denise de Rooij. De Rooij, in dienst van het team van Wiep en Berry Torenvliet, deed begin dit jaar al de nodige ervaring op door deel te nemen aan de Rotax Wintercup in Campillos. Naast de Rooij staan er nog een handvol andere Nederlanders aan de start. Zo verschijnt Rinus van Kalmthout opnieuw op het Rotax toneel. De Nederlands kampioen van 2013 komt dit jaar uit in de KF3 op internationaal niveau maar wou toch graag de eerste Rotax Eurochallenge in Genk meedoen om te kijken aan welke kampioenschappen de zoon van Marijn van Kalmthout allemaal zal meedoen.

carp8688

Richard Verschoor verkeerd in bloedvorm. Samen met zijn mentor Mats van de Brand is hij een bijna onklopbare combinatie. Maar een EK is heel wat anders dan een gewone wedstrijd en ongetwijfeld zal ook hier de concurrentie een plan hebben. Die concurrentie zal ongetwijfeld komen van landgenoten zoals Danny Kroes, Dylan Buys, Nick Duncker, Leonard Hoogenboom, Luc Willemse, Jarno Opmeer, Eric Stahl en Sanne van Wagensveld die op haar TopKart haar eerste EK zal rijden.

junioren zondag

België moet het doen met drie deelnemers, maar dat zijn niet de minsten. Max Timmermans liep vorig jaar net een podium in de eindklassering van het EK mis maar is van plan om in zijn laatste jaar Junioren zijn huid duur te verkopen. Ook Lars Olofsen staat aan de start. De jonge Genkenaar rijdt een thuisrace tijdens zijn eerste EK maar zal zeker vechten voor wat hij waard is. Naast Timmermans en Olofsen neemt ook Noah Roovers deel aan de openingsronde van de Rotax Eurochallenge.

vermeylen 2

De Nederlandse en Belgische deelnemers in de Senioren palmen bijna de helft van het deelnemers veld in. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn drie vierde van hen mogelijke kanshebbers op een plek in de top vijf. Glenn van Parijs deed het vorig jaar prima tijdens de Eurochallenge, hij eindigde dan ook keurig binnen de top tien in de eindklassering. Ook in Genk zal van Parijs ongetwijfeld voorin te vinden zijn. Dat zal ook Michael Cool doen. Hij ging in Campillos al hard maar zag een mooie eindklassering verloren gaan na een crash in de eerste bocht. Glen van Droogenbroeck, ex teammaat van Cool en van Parijs, staat opnieuw aan de start van de Eurochallenge. Na zijn winst tijdens de BNL Kickoff zullen veel ogen op de Daems rijder gericht zijn. Ook Dries Vanthoor doet weer mee. De Team TKP rijder start zowat in iedere wedstrijd waaraan hij kan deelnemen en boekte dit seizoen al één overwinning. Lennert van Bogaert, Benjamin Bailly, Vincent Jewell, Dylan Lahaye, Yannick de Brabander en Damien de Clerq zijn de overige Belgen aan de start.

webb zondag

Voor de Nederlanders is het vooral uitkijken naar Lars Lamborelle en Bas de Laat. Dat Lamborelle uit is op revanche weet iedereen, net zoals het feit dat de Laat altijd hard gaat op een EK. Ook Tom Meijer kan, indien hij uit de brokken blijft vooraan meespelen. Dat kunnen ook Dave Blom en Yaro Deckers. Maar er zijn nog deelnemers uit Nederland die er alles aan zullen doen om een mooie resultaat voor te leggen. Dat zijn Mike Bartels, Gavin Jonk, Nick Smit, Lars van Vark, Melvin Benders en Isabelle Xhofleer.

de ruwe 1

De DD2 telt nog steeds het minste aantal deelnemers. Ook België en Nederland zenden minder rijders uit dan in de overige klassen. Wel zijn ze niet van de minsten. Xen de Ruwe reed de laatste paar weekends verschillende KZ2 wedstrijden en zal nu opnieuw starten in de DD2. Ook zijn vaste concurrent, Mathias Detige start in de DD2. Hij ruilde Bouvin in voor Daems maar blijft zijn TonyKart dus nog steeds trouw. De laatste Belg is Jonathan Thonon die zijn KZ inruilt voor de DD2. Lorenzo Van Riet kende een sterke Wintercup in Campillos en kan hopelijk dit weekend ook verrassen. Ook Bryan Eerden is gebrand op een goed resultaat, dat zijn ook Joey Vonk, Erwin Montfoort en Jordi van Moorsel.

carp8163

Zoals de traditie dat wil begint men morgen met de eerste trainingen, vrijdag kennen we de snelsten van kwalificaties. Zaterdag rijden de snelle mannen de heats en zondag de finales! AUTOSPORT.nl volgt het vanop de voet en is ter plaatse, net zoals Michael Melis die de actie weer zal vastleggen op de lens!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet