Chrono NK 2-takt

Karting: Chrono: Veel zon en schitterende races tijdens de Chrono Racing Days

KPX 0002

Op 29 en 30 maart vonden de eerste Chrono Racing Days van dit jaar plaats op het zonovergoten circuit van Berghem.Dit weekend werden er 4 van de in totaal 8 races verreden waarbij de uiteindelijke winnaars van de junioren, senioren, DD2 en de DD2 Masters (in combinatie met het gehele NK) een ticket naar het Rotax-Max wereldkampioenschap in de wacht slepen. Het was een sportief weekend met snelle rondetijden, strakke inhaalacties en bovenal spectaculaire races, en dat alles bij een zeer aangename temperatuur.

Tekst: Dimitri van Beveren
Foto's: Michael Melis

Bij de minimax waren het de broertjes Van Berlo die de snelste tijd klokten waarbij Kay slechts 4 duizendste sneller was dan Glenn. De derde en de vierde plek waren voor van Pelt en Haverkort. Het was tijdens de races fantastisch om te zien hoe er gestreden werd om iedere positie, allemaal waren ze bloedfanatiek. David Liwinski knokte tegen Glenn om plek 3 maar Liwinski viel helaas terug naar de zesde positie doordat hij moest uitwijken voor een inhaalactie van Van Pelt op Glenn van Berlo. Uiteindelijk waren het Kay en Glenn van Berlo die als nummers 1 en 2 als winnaars over de streep kwamen tijdens het eerste Chrono Racing Days weekend, gevolgd door Rens van Pelt, op plek 3 en Kas Haverkort op plek 4.

KPX 0363

Richard Verschoor was bij de Junioren oppermachtig, na de snelste tijd in de kwalificatie wist hij alle 4 de races met ruim 3 seconden voorsprong te winnen.Luc Willemse werd heel knap tweede ondanks dat hij in de eerst race uitviel.
Danny Kroes vocht voor wat hij waard was en nam flinke risico's die mooie acties als resultaat hadden maar helaas stond hij hierdoor ook een aantal keren naast de baan, met zijn doorzettingsvermogen is het hem toch gelukt om als derde dit weekend af te sluiten met Rowan Grinwis en Dylan Buys op plek 4 en 5.

KPX 0477

Dat er veel talent in de senioren klasse aanwezig is werd tijdens de Racing Days maar weer eens bewezen. Prachtige inhaalacties en snelle rondetijden zorgden voor zeer spannende wedstrijden. Het waren Willem Jan de Loos, Roy Curfs en Sophie Lansink die vanaf de eerste posities mochten starten. Samen met Christian Kuijer en Sam Schippers werd er voor flink wat sensatie gezorgd in gevecht om het beruchte WK ticket. Onderling werd, met hier en daar een touche, flink gestreden en er werden door laat remmen en gedurfde acties aardig wat posities uitgewisseld. Schippers wist uiteindelijk aan het langste eind te trekken en kon het weekend na 3 zeges en 1 keer tweede op zijn naam schrijven. De Loos, Kuijer en Curfs werden respectievelijk 2, 3 en 4.

KPX 0595

In de DD2 kwalificatie was het Jordi van Moorsel die zijn Birel naar de eerste plek stuurde, gevolgd door Giel Bronder en Erwin Montfoort.De op zaterdag 23 jaar geworden Tom Dielissen viel na een 6e kwalificatietijd helaas in race 1 uit door een kapotte. radiatorslang. Uiteindelijk zou hij het weekend als vijfde afsluiten. Ook Jordi van Moorsel had wat pech, de vierde race moest hij staken wegens een opgeblazen motor. Lorenzo van Riet profiteerde hiervan en wist de laatste race van het weekend uitstekend te winnen. Uiteindelijk wist Van Moorsel toch het raceweekend op zijn naam te schijven door de andere races te winnen. Montfoort en van Riet werden 2e en 3e in het algemeen klassement. Dit ging echter niet zonder slag of stoot want op de zondag was Bryan Eerden zichtbaar goed in vorm en wist hij zich mede door een waanzinnige start in race 4 flink naar boven te knokken. Helaas was het net niet genoeg om in de top 3 terecht te komen.

KPX 1221

Routinier Dennis Kroes wist na slechts 2 ronden in de kwalificatie overtuigend de snelste tijd neer te zetten in de DD2-master.Ook in de 4 overige races wist Kroes zonder veel problemen te winnen. Wim de Rue wist Ronald Happel achter zich te houden en zij bezette hiermee de 2 en derde podiumplek.

KPX 0614

Het grootste startveld van het weekend was de KZ klasse.De 18 mannen en 1 dame stonden garant voor een aantal geweldige wedstrijden.Bij het tijdrijden was Finn Kooiman de snelste en wist met een tijd van 44.272 de eerste startpositie te bemachtigen voor Arjan Kievitsbosch, Ryan van der Burgt en Guust Specken. Eline Chehin wist zich heel knap te kwalificeren als 6e van het veld.
Bij het uitgaan van de rode startlichten in race 1 heeft Specken de beste start en dit levert hem gelijk de 2e positie op achter Kievitsbosch. Al snel weet de rijder van IRB Racing de eerste plek te bemachtigen en staat deze niet meer af.

KPX 0812

Ook de overige 3 wedstrijden worden door Specken gewonnen. Kooiman laat voorals op de zondag zie dat hij uit het juist racehout gesneden is en finished race 3 en 4 als 2e. Van der Burgt kent een zeer pechvol weekend door 2 races niet te finishen.In weekend klassement wordt Kooiman 2e en Kievitsbosch eindigt als derde.
Edgar Oosting was degene die bij de KZ Plus klasse het meest in vorm bleek, waar hij bij het tijdrijden Peter Mastenbroek nog voor zich moest dulden pakte hij daarna alle zeges dit weekend.Peter Mastenbroek en Anton Gidding volgden na een flinke onderlinge strijd op plek 2 en 3. Marco en Guido Tenback completeren de top 5.

KPX 0476

De ontknoping van de Chrono Racing Days vindt plaats op 20 en 21 september op Circuit De Landsard met aansluitend de prijsuitreiking en de uitreiking van de toegangsbewijzen tot de Rotax-Max Grand Finals