Diversen

Persbericht: Mooie overall zege voor Martijn van Leeuwen in Trofeo Grifone op Sarno

Martijn van Leeuwen heeft op het Circuito Internazionale Napoli in Sarno voor een verrassing gezorgd door als debutant in de KF2-klasse de overall zege te behalen. In de Trofeo Grifone, een kleinschalig evenement in Italië waaraan ook enkele WSK-coureurs deelnemen, was de tegenstand niet opgewassen tegen Van Leeuwen. "Ik was eigenlijk naar Sarno gekomen om te trainen voor de races van volgende week", lachte Van Leeuwen na zijn huldiging op het podium. "Door beide finales te winnen heb ik inderdaad een mooie training gehad."

Eén van de KF kampioenschappen waarin Martijn van Leeuwen dit seizoen uitkomt is de WSK Super Master Series. Het volgende evenement in deze zeer sterke internationale klasse vindt plaats van donderdag 20 tot en met zondag 23 maart op het Italiaanse circuit van Sarno, nabij Napels. Keijzer Racing was afgelopen weekend al op het Circuito Internazionale Napoli in Sarno om te trainen voor de eerste ronde van de WSK Super Master Series, toen bleek dat er ook een race gereden werd, de Trofeo Grifone. Met de gedachte dat racen de beste training is besloten Willemjan Keijzer en Martijn van Leeuwen in te schrijven voor het evenement. Ook enkele andere WSK-coureurs schreven zich in, zodat het voor Van Leeuwen een nuttige training werd.

De inwoner van Rijkevorsel kwalificeerde zich op poleposition voor de pre-finale. Deze race werd door Van Leeuwen met overtuiging gewonnen en dus mocht hij ook in de finale vanaf de mooiste startpositie vertrekken.

Dat de 15-jarige karter in een blakende vorm verkeert bleek uit het verloop van deze race, want ook de finale schreef Van Leeuwen op zijn naam. "Een mooie generale repetitie voor volgende week", was de realistische kijk van de jonge karter op zijn overall zege. "Voor de WSK Super Master Series hebben zich inmiddels al 51 coureurs ingeschreven, dus het wordt wel veel moeilijker om ook daar te winnen. Al met al een erg nuttig en leuk weekend."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet