BNL Karting Series

Karting: BNL: Thomas Preining pakt met Team TKP eerste zege van het seizoen in Genk

Start foto

Team TKP heeft weer een goudhaantje te pakken. Uiteraard is Richard Verschoor één van de snelste Junioren van het moment maar ook zijn teammaat Thomas Preining doet het meer dan uitstekend. Dat bewees de jonge Oostenrijker afgelopen weekend in Genk tijdens de BNL KickOff. AUTOSPORT.nl vroeg Preining naar een reactie na zijn winst.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Het was zeker niet de eerste race voor Preining in Genk. Hij draait al verschillende jaren mee in het Internationale Rotax wereldje en kent de baan dus goed. Toch is altijd afwachten wat de wedstrijd dag brengt. Maar die begon meteen goed!
"Na het behalen van de pole was het voor mij al duidelijk dat ik snel genoeg was om in de finale het podium te halen. Ik nam dan ook weinig risico's tijdens de series. Ik behaalde een derde plek voor de finale. Daarin kon ik mijn positie tijdens de start vasthouden en zelfs wat naar voren rijden. In de vierde ronde nam ik de leiding over van mijn teammaat Richard Verschoor."

Preining

"Daarna kon ik gecontroleerd mijn voorsprong vasthouden. Op het einde was mijn voorsprong ruim twee seconden. Zowel ikzelf als het team zijn uiteraard erg tevreden. In vier races haalde ik drie podia en 1 vierde plek. We pakten drie keer de pole en werden één keer tweede. Ik kijk dus erg uit naar de samenwerking met Team TKP en JVD power, voorlopig ziet het er veel belovend uit!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet