CIKFIA

Persbericht: Opnieuw sterk optreden Martijn van Leeuwen tijdens WSK Champions Cup in La Conca

mvl laconca 2 a

Martijn van Leeuwen had vorige week op het circuit van La Conca in Zuid-Italië in de finale, gelegen op een kansrijke tweede positie, helaas materiële pech waardoor hij uitviel. Met onder andere een zege in één van de heats heeft de 15-jarige karter zich opnieuw voor de finale gekwalificeerd tijdens deel twee van de CIK-FIA WSK Champions Cup. Maar opnieuw sloeg het noodlot toe. Dit keer werd hij bij het passeren van een andere deelnemer van de baan geduwd en ook nu was zijn finale jammer genoeg direct over. Belangrijkste conclusie uit het optreden van de KF-rookie is dat hij zich probleemloos met de gevestigde orde kan meten. "Ik heb gezien dat ik qua snelheid niet onderdoe voor mijn concurrenten en dat geeft me vertrouwen dat ik dit seizoen in de kop kan meedraaien. Mijn door Keijzer Racing geprepareerde kart loopt uitstekend, dus ik hoop de volgende races in Sarno voor een verrassing te kunnen zorgen", kijkt Van leeuwen optimistisch vooruit.

mvl laconca 2 b


Dit jaar debuteert Van Leeuwen in de klasse KF. Tijdens de WSK Champions Cup wilde de inwoner van Rijkevorsel vooral zien of hij in staat zou zijn de gevestigde orde partij te geven. Zo'n 90% van de deelnemers heeft namelijk al een jaar of zelfs meer ervaring in deze zeer sterke internationale topklasse. Met tijdens elk evenement een zege en sterke beginfases van de finales heeft Van Leeuwen aangetoond dat er dit seizoen rekening met hem gehouden moet worden. Alleen materiële pech tijdens de eerste en een race-incident tijdens het tweede event voorkwamen dat de in België wonende Nederlander niet op het podium gehuldigd werd.

mvl laconca 2 c

Van Leeuwen kwalificeerde zich in het veld van 41 rijders als zesde. De eerste race liep de ketting van zijn kart en dat betekende jammer genoeg een uitvalbeurt. In de wetenschap dat hij dus goed moest scoren om zich te kwalificeren voor de finale zette Van Leeuwen alles op alles in de andere twee heats en de prefinale. Met succes, want hij wist de tweede race knap te winnen. De derde heat leverde een vierde positie op en de resultaten samen de zesde startplek in de prefinale, die hij ook als zesde finishte.

16460 238 VAN LEEUWEN MARTINKF 9481

In de finale liet Martijn van Leeuwen zien zich niets aan te trekken van de bekende namen van de coureurs om zich heen. Brutaal zette hij opnieuw een inhaalrace in en leek hij op weg naar een podiumplek. Toen hij een andere deelnemer wist te passeren aan de binnenzijde stuurde deze tot zijn verbijstering in. Een aanrijding was niet meer te vermijden, met als vervelend gevolg dat beide rijders uitgeschakeld werden.

16460 238 VAN LEEUWEN MARTINKF 6770

Van Leeuwen reageerde teleurgesteld: "Dit was niet nodig geweest. Ik passeerde hem precies op de plek waar ook veel andere rijders dat succesvol deden. Je weet dat als rijder en wanneer je dan toch instuurt neem je een groot risico. Dat is gebleken, want nu staan we allebei met lege handen. Jammer, maar nu kijk ik vooruit naar de volgende race in Sarno (I) tijdens de WSK Super Master Series. Die vinden plaats van 20 t/m 23 maart a.s., dus lang hoef ik gelukkig niet te wachten."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet