Chrono NK 2-takt

Dutch Rotax Max Challenge begint seizoen komend weekend op circuit de Landsard

2576

Op zondag 16 maart staat de eerste ronde van het officiële Nederlands Kampioenschap op de agenda. De Dutch Rotax Max Challenge begint op zaterdag op circuit de Landsard met vrije trainingen en de kwalificatie, op zondag staan er voor elke klasse drie races op het programma. De Dutch Chrono Max-organisatie kijkt uit naar een mooi, spannend, gezellig en sportief Rotax Max Nederlands Kampioenschap. Er wordt geracet in de klassen Micromax, Minimax, Max Junior, Max Senior, Max Olympisch en in de DD2/DD2 Master.

Tekst en foto: PR

Rotax heeft sinds 1998 met de FR 125 Max motor een ware revolutie onder de kartliefhebbers teweeggebracht. Het enorme gebruiksgemak met ingebouwde startmotor en waterpomp is gecombineerd met een sensationeel vermogen en zeer lange levensduur. Alle motoren zijn verzegeld, zodat niemand het vermogen kan wijzigen. Dit waarborgt de levensduur, de eerlijkheid tijdens wedstrijden en zorgt er tevens voor dat men geen rekening meer hoeft te houden met kostbare tuning programma's.

Om de coureurs een extra wedstrijdelement te bieden met de Rotax Max motor, kwam Rotax eind 1999 met het plan voor een wereldwijde wedstrijdserie. De Rotax Max Challenge. Een aantal evenementen in nu al meer dan 60 landen over de hele wereld met een gemeenschappelijke wereldfinale voor de beste coureurs aan het eind van het seizoen. Ook de beste Nederlandse karters mogen dit jaar weer deelnemen aan het wereldkampioenschap, dus zal de strijd dit seizoen weer heftig worden.

Klik op de links hieronder voor meer informatie over het evenement van komend weekend:

Programma

Voorlopige deelnemerslijst

Inschrijven voor deelname

Wil je graag dat jouw team of rijder tijdens de wedstrijden van Chrono Karting worden vernoemd, vul dan hier de benodigde info in:

Speaker info

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet