WSK

Karting: WSK: Jorrit Pex pakt eerste zege van het seizoen, Jonathan Thonon mee op het podium.

De WSK ChampionsCup kende vandaag zijn apotheose op de mooie baan in La Conca. Vorige week vond op diezelfde baan de openingswedstrijd plaats, vandaag was er meteen het slot van dit kampioenschap. Na een drukke dag met prefinale en finale viel er heel wat succes te noteren voor onze nationale helden.

Tekst: Philippe De Roeck

Het eerste goede nieuws van de dag viel te rapen in de KFJ. Alle Nederlanders en Belgen wisten zich te plaatsen voor prefinale. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Max Fewtrell voor Lorenzo Travisanutto en Daniel Ticktum. De Belg Benjamin Lessennes werd erg sterke vijfde, Kenny Roosens 24e en Bent Viscaal 26e. Rinus van Kalmthout deed opnieuw waardevolle ervaring op en werd 29e.

Karol Basz zegevierde in de KF. Hij won de finale voor Illot Callum en Alessio Lorandi. Enige Nederlander onder de KF-deelnemers was Martijn van Leeuwen, die na uitstekende kwalificatieheats, met ondermeer een zege, pech had in de finale. Bij het passeren van een andere deelnemer raakten zij elkaar en dat betekende jammer genoeg het einde van zijn race.

De dag begon uitstekend voor Rick Dreezen die de prefinale op zijn naam schreef. Hij mocht de finale als eerste starten maar viel terug na een contact. Wie zich daar niets van aantrok was Jorrit Pex die snaar strak naar een fantastische eerste zege van het seizoen knalde. Flavio Camponeschi zat er opnieuw erg goed bij en werd tweede voor Jonathan Thonon die op zijn Praga derde werd.
Rick Dreezen werd uiteindelijk nog vijfde, Ricardo Romkema achtste en Stan Pex 13e.

Tot slot nog even vermelden dat er gisteren een erg zware crash plaatsvond op La Conca in de KZ2. Een rijder verloor zijn waterslang van de radiator op het rechte stuk en dat deed heel wat rijders verrassen. Gevolg was een zware crash waarbij onder andere Emil Antonsen zwaar crashte. Hij werd, volgens de info die wij kregen, afgevoerd met een beenbreuk.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet