WSK

Karting: WSK: Dreezen, Romkema en van Leeuwen snel tijdens kwalificaties op La Conca

Voor het tweede weekend op rij staat in La Conca de WSK ChampionsCup op het programma. Net als vorig weekend strijden internationale talenten om het eremetaal op de mooie baan in de hak van Italië. Tijdens de vorige wedstrijd tekenden heel wat landgenoten present, dat zijn er deze week wat minder maar na de kwalificaties verschenen toch weer wat Nederlanders vooraan in de uitslagen.

Tekst: Philippe De Roeck

Zo behaalde Rick Dreezen meteen een sterke tweede plek in de KZ2. De snelle rijder ruilde deze winter TonyKart in voor Zanardi en staat sinds lang weer vooraan mee te draaien. Hij moest enkel Ben Hanley, vorige week winnaar, voorlaten gaan. Veteraan Sauro Cesetti volgde met zijn TopKart op P3 al was dat al op bijna een half seconde van Hanley. Ricardo Romkema was zoals altijd snel op vrijdag en reed een vijfde chrono. Jonathan Thonon werd dertiende, Jorrit Pex kwam tot een zeventiende tijd, zijn broer Stan werd 26e.

In de KF ging de pole naar Hannes Janker voor Olie Norris en Kevin Rossel. Martijn van Leeuwen kwam tot een tiende plek. Van hem verwachten we morgen en zondag uiteraard spektakel!

In de KFJ plaatste Daniel Ticktum zijn Zanardi op P1. Logan Sargeant deed het net zoals vorige week goed en werd tweede, Mick Junior derde. Benjamin Lessennes deed het erg goed en reed een vijfde tijd. Rinus van Kalmthout werd voor Keijzer Racing 42e. Kenny Roosens werd 51e, Bent Viscaal kwam tot een 68e tijd. 

Morgen staan de series op het programma, de finales volgen op zondag!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet