Rinus van Kalmthout

Persbericht: Rinus van Kalmthout ondanks griep toch naar finale tijdens WSK Champions Cup in Italië

480 rvk LaConca1 0843
De volgende ochtend voelde Rinus van Kalmthout zich inderdaad iets beter. Op La Conca stond nog één kwalificatieheat op de agenda en met een goed resultaat zou een goede startpositie in de pre-finale nog mogelijk zijn. Aan die verwachting kon Van Kalmthout voldoen, hij finishte de afsluitende kwalificatieheat als achtste en daarmee scoorde hij een nette 13e startpositie in de pre-finale.
Tijdens de WSK Champions Cup rijden alle deelnemers de pre-finale en gaan de beste 17 per sessie door naar de finale. In zijn sessie wist Van Kalmthout prima naar voren te rijden en door als achtste over de finish te komen kwalificeerde hij zich ruimschoots voor de finale op een zestiende positie van 34 rijders in totaal.

480 rvk LaConca1 panorama
Foto: Evelien van Kalmthout

Na een prima start in de finale pakte Van Kalmthout direct enkele posities, maar in de derde bocht sloeg helaas het noodlot toe. Bij het insturen van de derde bocht ontstond een scrimmage en reed een andere deelnemer hard tegen de achterkant van de Zanardi-kart van Van Kalmthout aan, die daardoor klem kwam te zitten. Geheel buiten zijn schuld gleed zijn kart ver naar buiten en kon een flink aantal deelnemers hem voorbijkomen. Pas in de achterhoede kon hij zijn race hervatten. Moegestreden wist Van Kalmthout nog wel enkele posities goed te maken, maar verder dan de 24e plaats bracht het hem helaas niet.

480 rvk LaConca1 0862

Blij dat hij de finale bereikt heeft, maar volledig uitgeput vertrok Rinus van Kalmthout weer naar het hotel, in de wetenschap dat hij al volgend weekend op hetzelfde circuit revanche kan nemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet