WSK

Karting: WSK: Nederlanders en Belgen grijpen naast podium in La Conca

Op de laatste dag van de WSK Champions Cup in La Conca tekende ook eindelijk het zonnetje present. Voormiddag werden de prefinales afgewerkt, namiddag werd er gestreden voor een mooie eindklassering tijdens de finales. Wat de Nederlanders en Belgen betreft was er niet meteen succes te melden. Met de snelle Jonthan Thonon en Martijn van Leeuwen voorin was er hoop op een podium maar dat kwam er uiteindelijk niet.

Tekst: Philippe De Roeck

De prefinale in de KZ2 kende Jonathan Thonon als winnaar. De meervoudig wereldkampioen was al de hele week snel onderweg en pakte zo een mooie uitgangspositie voor de finale later op de dag. Jeremy Iglesias kwam op de Lenzokart sterk naar voren gereden en werd tweede voor Ben Hanley. Nederlander Jorrit Pex werd knap vijfde en bevestigd hiermee dat hij steeds een kanshebber op de medailles! Rick Dreezen eindigde zijn prefinale als zevende. Ricardo Romkema moest het doen met een zestiende plek, nipt voor Xen de Ruwe op P18 en Stan Pex op P19.
De finale draaide op niets uit voor de polesitter Thonon. Hij speelde, net als de Ruwe en Stan Pex geen rol in de finale. Wie dat wel deed was Ben Hanley. Hij werd op de ART knap de winnaar van deze eerste wedstrijd van het kampioenschap. Flavio Campneshi, al de hele week snel onderweg werd tweede voor Riccardo Negro op P3. Rick Dreezen deed het met zijn nieuwe werkgever goed met een zesde plek net voor Jorrit Pex op P8. Ricardo Romkema maakte nog wat plekken goed finishte net buiten de top tien op P12.

Na de heats van de KFJ werden er twee groepen gemaakt, A en B. Beiden reden ze hun prefinale, enkel de besten konden door naar de finale. In die finale was de winst voor Enaam Ahmed, gisteren mooi derde. Daniel Ticktum kwam naar voren en werd tweede, Matey Maslov werd derde. Benjamin Lessennes werd zevende, Rinus van Kalmthout 24e en Bent Viscaal 33e.

Martijn van Leeuwen reed een dijk van een prefinale. De jonge Nederlander die aan zijn eerste seizoen in de KF2 toe is was al de hele week bij de snelsten van het veld maar kon nooit echt de toon zetten. Vandaag was dat anders en van Leeuwen streed uiteindelijk in de tweede prefinale van de KF voor de winst maar werd tweede. In de finale draaide het helaas helemaal anders uit en van Leeuwen zag de finish niet. Het was Alessio Lorandi die de finale won. Daarachter was er een groot gevecht om de laatste twee podium plekken. Die gingen uiteindelijk naar Karol Basz en Nicklas Nielsen.

Volgende weekend vind de tweede wedstrijd plaats, opnieuw op La Conca. Ook dan brengt AUTOSPORT.nl verslag uit!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet