WSK

Karting: WSK: Jonathan Thonon blijft sterk voorin, van Leeuwen en Pex maken opmars.

In een regenachtig La Conca zitten de series van de WSK Championscup erop. Na de kwalificaties van gisteren moesten de rijders vandaag korte races afwerken. Achteraf werd een totaalklassement opgemaakt waardoor de startplekken voor de prefinales van morgen bekend raakten.

Tekst: Philippe De Roeck

In de KZ2 blijft Flavio Camponeshi aan kop, hij won de eerste wedstrijd maar werd pas vierde in de tweede race. Toch start hij morgen vanaf de eerste plek. Jonathan Thonon werd één keer tweede en één keer derde en dat was goed voor een tweede startplek voor morgen. Marco Ardigo won de tweede race en mag daardoor als derde van start.

Jorrit Pex kende een solide dag maar reed een mindere tweede heat, morgen volgt nog de afsluitende derde heat die zijn startpositie voor de prefinale zal bepalen. Ricardo Romkema kwam tot een 12e plek na een slechte eerste finale. Rick Dreezen kende wat pech tijdens de chrono maar ook vandaag liep het niet zoals het moest lopen. Na een 20e plek is er nog werk aan de winkel. Ook Stan Pex en Xen de Ruwe moeten morgen nog flink aan de bak met een 24e en 29e plek.

Nicklas Nielsen won in de KF twee van de drie heats en pakt daarmee de pole voor de prefinale morgen. Ook Karol Basz kwam sterk naar voren en start als tweede. Ollie Norris doet het goed met een derde plek. De snelste man van gisteren, Illot Callum start als vierde. Martijn van Leeuwen is de enige Nederlander in dit sterke veld en mag dankzij een tweede, zesde en achtste plek als vierde vertrekken in zijn heat.

Met twee deelnemers zijn de Nederlanders matig vertegenwoordigd in de KFJ. Ze moesten voorlopig genoegen nemen met plekken buiten de top 20. Bent Viscaal kwam tot een 21é plek, Rinus van Kalmthout werd 27e, maar er volgt nog een qualifying heat op zondagochtend die deze stand nog kan wijzigen.
De Belg Benjamin Lessennes werd zesde en eindigt daarmee achter Logan Sargeant, Max Fewtrell en Enaam Ahmed die eerste, tweede en derde werden.

Morgen staan de prefinales en finales op het menu. Alle rijders gaan door naar de prefinales, die in twee sessies gereden worden. De beste rijders van elke sessie gaan door naar de finale, waar plaats is voor 34 rijders per klasse. 's Avonds leest u alles op AUTOSPORT.nl!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet