CIKFIA

CIK FIA: 193 karters aan de start bij WSK Champions Cup in La Conca

480 la conca circuit

Op het Italiaanse circuit van La Conca, nabij Lecce in de 'hak' van Italiaanse laars, gaat dit weekend het de WSK Champions Cup van start. Met 193 karters uit 30 landen van 5 continenten belooft het een mooi en sterk event te worden. Bijzonder is dat het evenement twee weekends beslaat, na de races van 27 februari tot en met 2 maart wordt de strijd op La Conca van 6 tot en met 9 maart voortgezet. Het eindklassement zal worden beslist door de gescoorde punten van elke karter van de beide Pre-finales en Finales bij elkaar op te tellen.

Tekst: Marco Antheunisse

480 la conca track

De twee rondes van de WSK Champions Cup hebben hetzelfde schema: vrije training op donderdag en op vrijdag en de kwalificatie op vrijdagmiddag. De heats zijn gepland op zaterdag, terwijl alle Pre-finales op zondagochtend gereden worden. Op zondagmiddag worden de events afgesloten met de Finales. Tijdens de WSK Champions Cup wordt geracet in vier categorieën: de 60 Mini , voor zeer jonge bestuurders vanaf 10 jaar oud. De KF Junior, voor rijders vanaf 13 jaar, de KF voor de meer ervaren karters en tenslotte de categorie KZ2, karts met 6 versnellingen.

Op La Conca wapperen kleurrijke vlaggen uit de hele wereld. De 193 deelnemers aan het evenement komen uit 30 verschillende landen, er zijn coureurs uit Noord- en Zuid-Amerika, uit Azië, uit Afrika en uiteraard vele uit Europese landen. Opvallend is de aanwezigheid van 24 Russische deelnemers en zelfs uit Bahrein en Marokko.

Onder de 70 deelnemers ook enkele bekende namen, in de KFJ wordt Giuliano Alesi bijgestaan door zijn vader Jean. Een andere bekende KFJ-deelnemer is Mick Junior, de schuilnaam van de zoon van Michael Schumacher die logischerwijs buiten de publiciteit wil blijven maar ondanks de schrijnende situatie van zijn vader toch zijn carrière wil voortzetten.

Nederland is op La Conca ook sterk vertegenwoordigd, in de mini-klasse door Dennis Kramp, in de KFJ door Rinus van Kalmthout en Bent Viscaal, in de KF door Martijn van Leeuwen en in de KZ2 door Rick Dreezen en de broers Jorrit en Stan Pex. De qualifying heats zijn om 10.30 uur begonnen en zullen de gehele zaterdag verder in beslag nemen.

Deelnemers uit:
Bahrain – 2, Asia
België – 4, Europe
Brazilië – 4, South America
Canada - 2, North America
China – 3, Asia
Denemarken – 8, Europe
Duitsland – 4, Europe
Finland – 5, Europe
Frankrijk – 7, Europe
Groot Brittanië – 10, Europe
Indonesië – 3, Asia
Italië – 49, Europe
Japan – 2, Asia
Kroatië – 1, Europe
Maleisië – 3, Asia
Marokko – 2, Africa
Nederland – 7, Europe
Norwegen - 4, Europe
Polen – 11, Europe
Portugal – 2, Europe
Roemenië – 8, Europe
Rusland - 24, Europe
Singapore – 2, Asia
Spanje - 4, Europe
Tsjechië - 4, Europe
Turkije - 1, Europe
USA – 3, North America
Venezuela – 2, South America
Zweden – 10, Europe
Zwitserland – 2, Europe
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet