RGMMC

Karting: RGMMC: Richard Verschoor maakt ijzersterke indruk tijdens Rotax Wintercup in Campillos.

Campillos zondag Verschoor

Richard Verschoor heeft een ijzersterke Rotax Wintercup in Campillos afgewerkt. Op de mooie Spaanse baan zat Verschoor van het begin tot het einde bij de snelsten van het Junioren veld en dat werd dan ook beloond met een mooie tweede plek. De Team TKP rijder is daarmee vice Europese winterkampioen!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto: RGMMC

Zoals gewoonlijk beginnen de trainingen op woensdag. "De eerste paar sessies gingen niet heel goed omdat ik nog even in het ritme moest komen. Later op de dag ging het steeds beter en aan het einde van de dag zaten we al bij de snelsten!" Vertelt Verschoor tegenover AUTOSPORT.nl.
"Donderdag ging het de hele dag goed en zaten we heel de dag voorin. Tegen het einde van de dag begon het eindelijk te drogen en konden we op slicks verder. Ik reed toen de derde tijd, veel belovend voor de kwalificaties van de dag erna."

Over de kwalificatie was Verschoor niet geheel tevreden. Hij wachtte zijn moment af en reed de snelste tijd van zijn groep terwijl hij steeds andere deelnemers moest inhalen. "Maar de andere groep was net iets sneller omdat zij wel vrije baan hadden."

De heats op zaterdag werden een groot succes en Verschoor haalde de pole voor de prefinale op zondag binnen.
"Ik was super blij en had het nooit verwacht. Ik lag tijdens de prefinale de hele wedstrijd op kop maar in de voorlaatste ronde kwam Dave Wooder me voorbij. Ik wou winnen en pakte hem meteen terug. Mijn uitremactie kwam van ver maar ik ging Wooder terug voorbij en won ook deze wedstrijd.

De finale was zenuwslopend. Ik lag de hele race op de eerste plek maar in de laatste ronde kwam mijn teammaat me voorbij. Drie bochten voor het einde remde ik hem terug uit. Ik moest van de vuile kant van de baan komen waardoor ik wat doorschoof. Ik ging wel voorbij aan Thomas Preining maar Yuri Vips kwam wel binnendoor. Ik werd tweede, nog steeds een prachtig resultaat waar ik erg trots op ben! Ik wil graag mijn monteur/coach: Mats van den Brand, mijijn vader voor zijn steun, Team TKP, Jacco van Dijk voor de moteren, de dataman Henk, en mijn sponsoren: Verschoor metaal techniek (VMT culemborg), Ridder datasystems en Bystronic lasers bedanken voor de steun!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet