RGMMC

Karting: RGMMC: Richard Verschoor indrukwekkend naar pole. Xen de Ruwe en Michael Cool in top drie!

In het Spaanse Campillos zijn de series verreden. Na een dag vol spanning en actie kunnen we de eindbalans opmaken en vooruit kijken naar de prefinale en finale van morgen. Die balans ziet er uitstekend uit voor onze landgenoten die vandaag in lastige omstandigheden het beste van zichzelf hebben gegeven.

Tekst: Philippe De Roeck

Met een tweede tijd in de kwalificaties van gisteren toonde Richard Verschoor zich meteen sterk. Ook vandaag was de Nederlander onklopbaar, hij start de prefinale vanaf pole! De Est Yuri Vips won wat plekken, ten koste van Thomas Preining die gisteren de snelste was en morgen achter Verschoor de prefinale als derde mag aanvangen. Max Timmermans kende goede series en reed, zoals we dat van Timmermans gewoon zijn, een verstandige zaterdag zonder het nemen van risico's. Dat brengt hem tot plek zeven voor de prefinale. Leonard Hoogenboom kwam knap tot een negende plek en ook de twaalfde plek van Luc Willemse en vijftiende plek van Danny Kroes is een uitstekend resultaat! "De trainingen liepen goed voor ons, tijdens de kwalificaties was het even wat minder, maar we staan er terug bij!" Vertelt de enthousiaste moeder van Danny. Denise de Rooij is de laatste Nederlandse die zich rechtstreeks kon plaatsen voor de prefinale. Jarno Opmeer en Dikkie van der Wal starten morgen ochtend in de second chance!

Joseph Reily, terug in het karting wereldje na een uitstapje richting de autosport blijft aan kop bij de Senioren. Guan Yu Zhou die vorig jaar kampioen werd bij de Junioren mag morgen mee op de eerste rij. Michael Cool staat prachtig als derde geklasseerd maar zou zijn uitgesloten in de eerste serie wegens onsportief rijgedrag. Bij het plaatsen van dit artikel is er nog geen duidelijkheid over de juiste plek van Cool, de snelheid is alvast indrukwekkend. Dat kan ook gezegd worden van Glenn Van Parijs die zoals verwacht de weg naar voren insloeg en morgen als zesde start, net voor Yaro Deckers die erg knap als zevende geklasseerd werd. Polesitter van gisteren, Dries Vanthoor verloor wat plekken en start twaalfde. Lars Lamborelle werd vijftiende en Tom Meijer 27e. Al deze rijders zijn rechtstreeks geplaatst voor de finale!

In de DD2 stond er geen maat op de Sean Babbington die opnieuw de snelste was voor Xen de Ruwe, die vooral in het nat aardig moest gas geven om het tempo te kunnen volgen. Oriol Dalmau vertrekt de prefinale als derde. Lorenzo van Riet, debutant op Europees niveau in de DD2 staat ijzersterk tiende!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet