RGMMC

Karting: RGMMC: Reacties van de Belgen na kwalificaties in Campillos

Onze landgenoten zijn de Rotax Wintercup uitstekend begonnen! Na vele dagen van regen was het vandaag droog, ideale omstandigheden om te knallen tijdens de kwalificaties. En of dat onze landgenoten dat deden. In iedere klasse hadden we een Nederlander of Belg in de top drie en dat opent perspectieven voor de series van morgen. Tijd voor wat reacties na de chrono's.

Tekst: Philippe De Roeck

In de DD2 kende Lorenzo van Riet een sterk debuut op zijn Formula K. Xen de Ruwe deed nog beter en werd tweede op 0.030 seconden van meervoudig Europees kampioen Sean Babbington.
"We hebben een gokje gedaan vandaag. We zaten er tijdens de trainingen al goed bij, tijdens de kwalificaties kwamen we net wat te kort maar toch zijn we erg tevreden." Morgen is weer een nieuwe dag, kijken wat de Ruwe dan uit zijn ART hoed kan toveren.

In de Junioren was Max Timmermans de voorbije dagen al erg snel. "We waren de snelste in de laatste vrije training en hebben wat geprobeerd in de kwalificatie. Dat pakte niet uit zoals gehoopt waardoor we een 12e tijd neerzette. Ik start morgen iedere keer buiten kant, afwachten wat dat gaat worden, ik heb er alvast zin in!
Dries Vanthoor verraste vriend en vijand door de tweede plek te pakken bij de Rotax Senioren. Vanthoor zat de voorbije maanden regelmatig te trainen in Campillos en dat heeft geloond! "Wat een dag!" vertelt Dries Vanthoor. "We waren zowel in de eerste als in de laatste vrijde training de snelste. Tijdens de kwalificaties reed ik de snelste tijd in mijn groep, de tweede algemeen. Helemaal geweldig dus!"

Ook Glenn Van Parijs ging niet verkeerd! "Team TKP ging enorm hard vandaag, morgen is een nieuwe dag en dan is het misschien aan ons om het verschil te maken. Ik reed in mijn snelste ronde een twaalfde tijd maar moest in die ronde een andere deelnemer voorbij gaan waardoor ik wat tijd verloor. Mijn theoretisch snelste tijd zou me op P4 gezet hebben. We weten dus dat de snelheid er in zit, en morgen moet die eruit komen!"

Om 10 uur morgenochtend starten de series. Deze zijn live te volgen via deze link! 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet