RGMMC

Karting: RGMMC: Richard Verschoor, Xen de Ruwe en Dries Vanthoor indrukwekkend tijdens kwalifcaties

De kwalificaties van de Rotax Wintercup in Campillos zijn achter de rug. Op de mooie Spaanse baan verzamelen de snelste rijders van Europa voor de eerste opwarmer van het seizoen. Heel wat Nederlanders en Belgen zijn aanwezig en deden het vandaag prima!

Tekst: Philippe De Roeck

In de DD2 was het Sean Babbington die de snelste tijd klokte. Xen de Ruwe kwam slechts 0,030 seconden te kort en deelt zo de eerste rij met de Britt. Op de derde plek vinden we Oriol Dalmau terwijl Andreas Backman tot een vierde tijd kwam. Op een erg mooie vijfde plek staat Lorenzo van Riet die nog geen drie tienden moest toegeven op de snelste tijd van Babbington. Zowel voor de Ruwe als voor van Riet is alles dus nog mogelijk!

Team TKP deed het uitstekend in de kwalificaties bij de Junioren. Thomas Preining klokte de snelste tijd, maar belangrijker was de tweede tijd van Richard Verschoor! Zak Fulk zette een derde tijd op de tabellen al was dat al op ruim twee tienden. Leonard Hoogenboom en Jarno Opmeer kwamen elkaar net buiten de top tien tegen op plekken 12 en 13. Max Timmermans, de afgelopen dagen nog erg snel in de regen, werd zestiende. Verder werd Danny Kroes 23e, Luc Willemse 29e en Denise De Rooij 31e.

Dries Vanthoor gooide heel wat hoge ogen op met een ijzersterke kwalificatie in de Rotax Senioren. Hij moest enkel Joseph Riley voor zich dulden en pakte daarmee een prachtige tweede stek in zijn aller eerste Rotax Senior race op Internationaal niveau! Guan Yu Zhu, vorig jaar ijzersterk bij de Junioren werd derde. Glenn Van Parijs finishte net buiten de top tien op P12 maar zal ongetwijfeld wel een plannetje hebben voor morgen om naar voren te komen. Yaro Deckers deed het goed met een zeventiende tijd, net voor Michael Cool op P20. Lars Lamborelle kwam tot een 25e plek terwijl Tom Meijer een 41e tijd op de tabellen zette.

Morgen starten de series waarvan AUTOSPORT.nl morgen avond laat, verslag uit brengt!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet