RGMMC

Karting: RGMMC: Europese talenten klaar voor Rotax Wintercup in Campillos

Campillos maakt zich klaar voor de eerste grote internationale afspraak van het seizoen: De Rotax Eurochallenge Wintercup. Traditie getrouw trekken heel wat internationale talenten naar de mooie Spaanse baan om het materiaal te testen in de beste omstandigheden en tegen de beste piloten.

Tekst: Philippe De Roeck

Het deelnemersveld is met bijna de helft toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Daarbij horen natuurlijk heel wat Nederlanders en Belgen. Als eerste op de inschrijvingslijst van de Junioren: Max Timmermans. Meteen ook kanshebber op een mogelijke overwinning op zijn FA in dienst van Dan Holland Racing. Ook Nederlander Danny Kroes staat op de inschrijvingslijst uitkomend voor Hugo Motorsport. Dikkie Van der Wal staat voor zijn internationaal debuut en zal dat doen op een Intrepid. Ook Leonard Hoogenboom, uiterst snel onderweg tijdens de laatste Chrono Wintercup in Kerpen, Denise de Rooij, Richard Verschoor, Luc Willemsen en Jarno Opmeer trekken ten strijde dit weekend!

Bij de Rotax Senioren kan Glenn Van Parijs misschien wel verrassen. De Belg kende een ijzersterk seizoen in de Rotax Eurochallenge 2013 en mag wat ons betreft hardop dromen van een plek in de top vijf dit weekend. Tegenstand zal er ongetwijfeld komen van Lars Lamborelle die zijn eerste Eurochallenge in de Rotax Senioren zal afwerken. Ook Tom Meijer, Michael Cool, Yaro Deckers, Dries Vanthoor gaan de strijd aan in de Senioren.
Xen de Ruwe zal voor het eerst zijn ART de sporen geven in Campillos. Het Belgisch talent hoopt ongetwijfeld op winst maar zal moeten afrekenen met zwaar geschut waaronder Sean Babbington, Maxi Fleischman, Andreas Backman, Haralds Garkaklis en Lorenzo Van Riet!

Het tijdschema blijft onveranderd: Vrijdag kwalificaties, zaterdag series en zondag de finales! Vanaf vrijdag brengt AUTOSPORT.nl verslag uit, met reacties van de Nederlanders en Belgen!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet