DKM

Karting: DKM: Voorlopige deelnemers lijst van Duits kampioenschap, in 2014 op VEGA banden.

Hahn KF1 zondag

De organisatie van het Duits kampioenschap karting heeft vandaag al een voorlopige deelnemers lijst de wereld in gestuurd. Het Deutsche Kart Meisterschaft was de voorbije jaren al een kampioenschap met deelnemers van een erg hoog niveau en dat zal in 2014 niet anders zijn.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

2014, een nieuw jaar, een nieuwe klasse. Zo zien we in de KFJ heel wat nieuwe namen hun opwachting maken. Opvallendste naam daarin is die van de Nederlander Rinus van Kalmthout die voor Keijzer Racing zijn opwachting in het DKM zal maken. Verder zijn er nog Nederlanders zoals Bent Viscaal, Max Weering en Max Tuben terug te vinden. Vermoedelijk komen daar nog heel wat andere Nederlanders bij. Ook namen als Mick Betsch en David Brinkmann moeten zeker in het oog gehouden worden.

Wackersdorf podium KF3

De KFJ kampioen in 2013, Martijn van Leeuwen maakt de overstap naar deKF2. Hij blijft ook in 2014 trouw aan Keijzer Racing. Voorlopig is hij de enige Nederlander in de KF2 maar we hopen natuurlijk op de komst van Kim Oomen en de Belg Shane Vandenbroek.

KZ2 Hahn zaterdag

Kwaliteitsvolle rijders in overvloed in de KZ2. Jorrit Pex pakte in 2013 zijn zoveelste DSKM titel en is natuurlijk ook in 2014 kanshebber op verschillende overwinningen. Uiteraard zijn ook hier kapers op de kust. Wat te zeggen van de kleinste telg in de Pex familie, Stan. Hij komt rechtstreeks van de KF3 over richting de schakelkarts. Ook Marijn Kremers, Verdi Geurts, Jordi van Moorsel en tal van andere Nederlanders zullen zich schrap zetten voor een spannend Duits kampioenschap dat start op 2 mei in Ampfing.

Genk zondag 8

Laatste toch niet onbelangrijk detail is de verandering van bandenleverancier. Bandenfabrikant VEGA tekende een contract voor drie jaar met het Duits kampioenschap. VEGA zal de KFJ, KF2 en KZ2 dus van zwart schoeisel voorzien in 2014!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet