Diversen

Karting: Diversen: Xen de Ruwe naar ART Grandprix in 2014

De Ruwe

Xen de Ruwe kwam vandaag met het nieuws naar buiten dat hij komend seizoen zal rijden voor ART Grandprix. De snelle Belg die zich afgelopen seizoen zowel in de DD2 als de KZ2 meermaals in de kijker reed start hiermee een nieuw hoofdstuk na een lange tijd op Formula K en een intermezzo op CRG.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto: Xen de Ruwe

"In november en december hebben we met verschillende teams goede contacten gehad voor het seizoen 2014. Na vorig jaar geproeft te hebben van de KZ wilde ik zeker dit jaar een aantal grote wedstrijden meerijden. Begin december heb ik in Siena (Italie) op de 'Art testing days' voor de eerste keer met Art gereden. Er was een zeer familiale maar toch zeer profesionele sfeer en het materiaal voelde zeer goed aan. Er was direct een klik. Een ander pluspunt is dat ik ook verder kan werken met Lorenzo Balzan. Lorenzo zal het Art Grand Prix Rotax Team leiden."

De Ruwe komt daarmee opnieuw nauw in contact met de fabriek, iets wat de prestaties alleen ten goede kan komen. "Klopt, er wordt voordurend ontwikkeld en getest. Het is het enige officiële Art Rotax team."

Uiteraard zal de Ruwe zijn vele overwinningen in de DD2 ook in 2014 verdedigen, daarnaast zal hij ook in de KZ2 actief zijn op Europees niveau.
"Voor de Europese Rotax wedstrijden zal het team worden bijgestaan door GKS. In de KZ2 word ik ondersteund door Modena. In de DD2 rij ik de Wintercup in Campillos, de EuroMax Challenge, het volledige Frans kampioenschap NSK en waarschijnlijk ook nog een aantal wedstrijden van het Italiaans kampioenschap. In KZ2 rijd ik zeker de 3 wedstrijden van het Europees kampioenschap en ook het WK. We kijken nog om een of twee andere wedstijden mee te pikken maar de welke is nog niet beslist."

Dat Xen de Ruwe goed voorbereid aan de start van alweer een nieuw seizoen op hoog niveau staat vast. "Ik heb de laatste weken verschillende tests afgewerkt met de DD2, Max senior en KZ. We hebben ook de nieuwe DD2 banden getest en die doen het zeer goed onder het Art chassis. Alle grote teams zullen aanwezig zijn op de de Euromax. Dit jaar zal het niveau het hoogste zijn dat de EuroMax heeft gekend. We kunnen dus uitkijken naar mooie en interessante wedstrijden."

Over de doelstellingen in 2014 spreekt de Belg duidelijke taal: "Top drie in alle kampioenschap, en plezier, heel veel plezier!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet