CIKFIA

Karting: CIKFIA: CIKFIA geeft kalender vrij met opnieuw een EK in Genk!

EK Genk zondag 12

De CIK-FIA heeft de kalender voor het karting seizoen 2014 vrijgegeven. De kalender bevat ook dit jaar weer mooie banen, overal in Europa. Ook voor de mensen die onze landgenoten willen aanmoedigen is er goed nieuws. Karting Genk organiseert opnieuw een manche van het Europees kampioenschap KZ en KF.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Net zoals twee jaar geleden zal het WK KZ in Sarno georganiseerd worden. We weten allemaal wie daar wereldkampioen werd, benieuwd of Bas Lammers dan opnieuw kan schitteren.
Dat is natuurlijk allemaal nog ver weg, regerend kampioen Max Verstappen zullen we niet meer aan het werk zien in deze kampioenschappen. Dat neemt niet weg dat het kampioenschap minder aantrekkelijk is. De CIK-FIA heeft zijn uiterste best gedaan om iedereen tevreden te stellen en met onderstaande kalender lijkt dat wel gelukt te zijn. 

Russel

CIK-FIA European Championship
11th May La Conca (Lecce, Italy) KF - KFJ
1st June Zuera (Zaragoza – Spain) KF - KFJ
15th June Genk (Belgium) KF - KZ - KZ2
13th July Wackersdorf (Germany) KZ - KZ2
27th July Kristianstad (Sweden) KFJ - KZ - KZ2
31st August Brandon (Grantham, UK) KF - KFJ

CIK-FIA World Championship
21st September Essay (France) KF - KFJ
12th October Sarno (Salerno, Italy) KZ + KZ2 Supercup

Fore thonon zondag

Het EK voor KF en KFJ bestaat dit jaar dus uit vier wedstrijden. Deze worden niet allemaal gelijk afgewerkt, zo komt enkel de KF naar Genk met de KZ klassen voor hun manche van het EK. De KFJ zal nog een wedstrijd afwerken in Zweden waardoor het net als de KF vier wedstrijd weekends kent. Het brute geweld van de KZ schakelklasse komt op 15 juni naar Genk waarna het verder reist naar Wackersdorf en Kristianstad in Zweden!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet