GrandFinals

Karting: GrandFinals: Sam Schippers met één hand van 36 naar 20 op WK karting!

Sam Schippers heeft gevochten voor wat hij waard was tijdens de Grand Finals in New Orlenas. Via het BMC kampioenschap wist de snelle Nederlander die uitkwam voor België zich te plaatsen voor dit prestigieuze WK dat voor de eerste keer in Amerika werd georganiseerd. Schippers zat regelmatig bij de tijden van de top tien maar zag een goede klassering in de finale in rook opgaan. Tijd voor een terugblik!

Tekst: Philippe De Roeck

Enkele dagen voor de start van de Grand Finals trok team Belgium al naar New Orleans, dat om te wennen aan het tijdsverschil. Na de loting van karts en motoren kon er dinsdag voor het eerst getraind worden.
"Dinsdag hadden we de eerste trainingen, dat ging meteen super we hadden die dag bewezen dat we qua snelheid absoluut in de top 10 hoorden! Woensdag eigenlijk precies hetzelfde en reed in de quali naar P10!"
Een prachtig resultaat in dit sterke veld waarin enkel kampioenen deelnemen.
Donderdag en vrijdag werden er heats gereden. Dat houdt een risico in en dat heeft Schippers geweten.
"Heat 1 werd ik als een soort pingpong bal van links naar rechts gedrukt moet van plaats 25 komen en kwam binnen op 13! De tweede heat kon ik dan eindelijk echt mijn snelheid tonen, lag op gegeven moment zelfs 2e uiteindelijk kwam ik binnen op P4! In heat 3 had ik problemen met mijn bobine en heb de hele wedstrijd met een hand aan het stuur en één hand aan de bobine gereden. Ik kwam nog van 36 naar 20 en beschouw die wedstrijd zeker als mijn beste van de week!"

"Ik moest de pre finale als 21e starten. Door een matige wedstrijd en pech bij de start eindigde ik als 25e. De grote finale waar alles om draaide zat echt alles mee in de eerste ronden, de snelheid was perfect! Na 3 ronden lag ik op 11 en had de snelheid om voor een hele mooie prestatie te gaan en een ronde later werd ik er belachelijk hard afgedrukt dus moest weer van achteraan beginnen en de laatste ronde ga ik weer voor P12 waarna ik door dezelfde rijder er opnieuw word afgezet. Erg jammer, er had veel meer in gezeten. We hebben laten zien dat we top tien waardig zijn, jammer dat dat niet beloond werd.

De Grand Finals waren opnieuw een waanzinnige ervaring. Ik heb een super week gehad met team België en Nederland! We hadden een goede samenwerking en alles was top georganiseerd door Rotax! De baan was echt vet en de accommodatie rond het circuit was erg goed! Het enige minpunt van de week, en dan denk dat ik namens meer mensen spreek, was dat er belachelijk werd gereden en dat de wedstrijdleiding absoluut beter kon die week..."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet