GrandFinals

Karting: GrandFinals: Timmermans, van Kalmthout en Eerden alsnog naar finales op WK Karting

vrijdag 5

De voorlaatste dag van de Rotax Grand Finals zit er op. Morgen kennen we de wereldkampioen karting in de Junior, Senior, DD2 en DD2 Masters. Vandaag werden de series gereden en zopas eindigden de second chance heats waarin nog heel wat landgenoten aan de bak moesten!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Gaby vd Burgt

Rinus van Kalmthout nam het Junioren veld op sleeptouw voor de second chance. Na twee herstarts was het eindelijk goed en kon er voor zeven ronden geracet worden. Van Kalmthout behield de kop, Timmermans leek naar drie te gaan maar hield verstandig wat in en kwam als vijfde door. De rest van het veld speelde het iets minder slim waardoor van Kalmthout en Sherratt een gaatje sloegen. Timmermans viel terug naar P8 waardoor een plaats voor de finale wat verder weg leek. Gelukkig vocht de Belg zich terug naar P4. Van Kalmthout verloor de leiding in de laatste ronde en werd tweede achter Jordan Sherratt. Zowel Rinus als Max plaatsen zich dus voor de finale! Na afloop vernomen we van Timmermans dat hij terug wat last van de ribben begon te krijgen, hopelijk houd hij het nog een dagje vol!

Vrijdag 6

In de Senioren moesten Bryan Eerden, Glenn Van Parijs en Bas de Laat zich nog verzekeren van een plek in de finale. Ook hier konden enkel de eerste zes door naar de finale. Voor de anderen zat het WK avontuur erop... Bryan Eerden vertrok op pole, de Laat en Van Parijs moesten van buiten de top 20 komen. Eerden verloor de leiding in de eerste bocht en werd enkele bochten verder naar P3 verwezen. Bas de Laat kwam dan al door op P12. Ronde na ronde schoof de Nederlander wat naar voren. Halfweg de wedstrijd reed hij op P7, de finale was in zicht. Met nog drie ronden te gaan ging de Laat in de fout. In een gevecht voor de zesde plek kwam de Nederlander langs de baan terecht en viel terug tot buiten de top tien. Sam Beasly won de second chance voor Bryan Eerden en Alfredo Zabalza. Bas de Laat werd elfde, Glenn Van Parijs werd 29e. Zij komen niet meer in actie.

Wim de Rue werd achttiende in de second chance van de DD2 Masters. Helaas gaat hij niet door naar de finale.
Chris Sterken zag een goede DD2 second chance heat niet beloond worden. Hij startte als twaalfde maar kwam al snel de top vijf binnen. Na wat duwen en trekken viel hij terug tot buiten de top tien. Hij maakte nog wat plekken goed om uiteindelijk als tiende over de finish te komen. 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet