GrandFinals

Karting: GrandFinals: Wisselend succes voor landgenoten na series. Second chance heats om 21uur!

vrijdag

Het wereldkampioenschap karting in de Rotax klassen nadert zijn ontknoping. De heats zijn afgelopen, de rijders die gekwalificeerd zijn voor de finale en de second chance heat zijn bekend! Het was vandaag regenachtig in New Orleans. De Nederlanders en Belgen moesten hun laatste series dus in lastige omstandigheden afwerken en dat liep voor de ene beter als voor de andere.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Rotax

De ruim 350 piloten die deelnemen aan de Rotax Grand Finals in New Orleans streden vandaag op het NOLA Motorsports Park voor een goede startpositie voor de prefinale van morgen. Voor enkelen was dat al niet meer haalbaar en was het knokken om zich te kunnen plaatsen voor de herkansingen van straks om zo nog een plekje voor de finales te bemachtigen.

vrijdag 3

In de Rotax Junioren gaat het er weer enorm heftig aan toe. Het is een WK en er staat dus veel op het spel. Dat resulteert in zware gevechten op de baan, en er naast. Kyle Kirkwood blijft het veld op sleeptouw nemen. Na zijn snelste chrono tijdens de kwalificaties pakt de Amerikaan ook de pole voor de prefinale van morgen. Jeffrey Kingsley en Juri Vips bezetten plek twee en drie. Lars Lamborelle is al de gehele week de snelste van de lage landen en plaatste zich ondanks een crash rechtstreeks voor de finales van morgen. Rinus van Kalmthout en Max Timmermans moeten nog aan de bak om de finales te halen. Beiden kregen ze gisteren een 10 seconden penalty wegens opduwen bij de start, dat breekt hen nu zuur op. We hopen op het beste!

vrijdag 2

Oliver Hodgson is de snelste in de Rotax Senioren. Hij wist één serie te winnen en verzekerde zich via twee goede overige series van de pole voor morgen. Aavo Talvar start als tweede, Philip Morin die we regelmatig in Genk tegen komen start als derde! Sam Schippers gaat als een kogel over het asfalt. De Nederlander onder Belgische vlag moest vandaag zijn laatste serie in de regen afwerken met één hand aan het stuur en de andere aan de kabelboom wegens een defect! Super prestatie. Schippers pakt de 21e plek in de tussenstand en is daarmee rechtstreeks geplaatst! Bryan Eerden staat als dertigste algemeen en moet de second chance heats in. Dat moeten ook Glenn Van Parijs die problemen blijft hebben met de motor en Bas de Laat die regelmatig als bowlingbal werd gebruikt de afgelopen dagen.

vrijdag 4
In de DD2 doen de Belgen het uitstekend. Mathias Detige en Xen de Ruwe maakten enkele plekken goed ten opzichte van hun kwalificatie uitslag en starten daarmee respectievelijk vijfde en zesde!
De pole is voor Kazimieras Vasiliauskas. Mensen die de autosport wat volgen kennen hem van het Formula Two kampioenschap waarin hij enkele jaren geleden reed. Shaun Slavin en Miika Laiho werden tweede en derde. Pierre-Luc Oullette en Ben Cooper kenden wat pech en starten rond de vijftiende plek. Net daarachter volgt Milan Dontje die erg goed mee komt! Chris Sterken werd veertigste.

Alan Rudolph start op pole in de DD2 Masters. Hij won drie races voor Christiano Morgado en Tiago Ribeiro. Wim de Rue kende heel wat pech en werd 58e.

Om negen uur plaatselijke tijd starten de second chance heats. Verslag daarvan, straks op AUTOSPORT.nl. Stay tuned!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet