GrandFinals

Karting: GrandFinals: De eerste stijd is gestreden. Schippers en Detige snel in kwalificaties!

Woensdag 3

Gisterenavond, Nederlandse tijd vonden in New Orleans de kwalificaties plaats voor het Wereldkampioenschap karting in de Rotax Junioren, Senioren, DD2 en DD2 Masters. Na enkele goede trainingssessies was er hoop op een goed resultaat van de Nederlanders en Belgen maar wanneer het echt moest gebeuren kregen onze mannen het toch wat lastiger.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Rotax

Het niveau ligt natuurlijk ook enorm hoog. Enkel zij die een kampioenschap wonnen of een podium reden op de Rotax Eurochallenge konden deelnemen. Bovendien was de baan in Amerika volledig onbekend voor onze landgenoten!

Woensdag 4

In de Rotax Junioren is het Kyle Kirkwood die de snelste was. Hij was toch ruim 1,5 tiende sneller dan zijn eerste concurrent Tom Harvey op P2 en Jeffrey Kingsley op P3. De Nederlanders en Belgen moesten wat tijd toegeven. Lars Lamborelle was de eerste Nederlander op een 25e plek. Max Timmermans volgde verderop op P34, Rinus van Kalmthout werd 41e.

Bij de Senioren was de strijd vooraan een pak spannender. De top zes kwalificeerde zich binnen 0.100 seconden. De pole vooraan was voor Carlos Gil. Aavo Talvar en Oliver Hodgson werden tweede en derde. Sam Schippers deed het toch wel indrukwekkend en werd tiende. Hij reed net dezelfde tijd als regerend Wereldkampioen Charlie Eastwood. Bas de Laat zat er ook goed bij met een zestiende tijd. Glenn van Parijs en Bryan Eerden eindigden in de buik van het veld op P38 en P40.

Woensdag 5
Niet de verwachtte Ben Cooper maar Daniel Formal pakte de pole in de DD2. Ben Cooper werd wel tweede, Piere-Luc Oullette derde. Mathias Detige deed het erg goed met een achtste tijd en ook Xen de Ruwe en Milan Dontje zaten er aardig bij op P11 en P15. Nederlander Chris Sterken kwam tot een 48e plek in de kwalificaties.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet