GrandFinals

Karting: GrandFinals: De eerste trainingen zijn achter de rug, vanavond kwalificaties!

woensdag 2

Om acht uur Nederlandse tijd barst de WK strijd helemaal los. Vanavond vinden in New Orleans de kwalificaties plaats voor de series van morgen en vrijdag. Momenteel zijn onze landgenoten samen met de andere snelste Rotax rijders van de wereld nog aan trainen op NOLA Motorsports Park.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Rotax

Net zoals gisteren worden er vandaag nog enkele trainigssessies afgewerkt om het chassis en motor helemaal goed te krijgen voor de kwalificaties die daar om 13u plaatselijke tijd starten. 

We kregen ondertussen al de nodige reacties binnen vanuit New Orleans. Gisteren tijdens de trainingen kon er meteen gekeken worden hoe het zat met de rest van de concurrentie. Team Nederland en team België heeft de handen al in elkaar geslagen om samen verschillende dingen te testen. Zo kan er sneller progressie geboekt worden want er is maar weinig tracktime voorzien. Jackie Eerden, vader van Bryan, liet ons gisteren weten dat het helemaal niet verkeerd ging. "We missen enkel wat tracktime, de eerste sessie was oke, de tweede hadden we een
verkeerde carbu afstelling en in sessie drie zaten we er opnieuw bij!"

Sterken woensdag


Ook van Max Timmermans kregen we wat nieuws te horen. "De baan is ontzettend vet, heb erg veel zin in de kwalifcaties. Na de eerste trainingen kwamen nog redelijk veel te kort, ik heb ook al een stoel stuk gehad... De trainingen van vandaag lopen beter, we zitten nu bij de top tien. Een plek in de top 20 is het doel voor straks!

In de DD2 gaan Xen de Ruwe en Milan Dontje erg hard, ook Wim de Rue is in de DD2 Masters snel onderweg. 
Xen de Ruwe trainde gisteren een derde tijd algemeen in de eerste sessie. "De tweede ging wat minder maar de oorzaak daarvan is inmiddels gevonden" Milan Dontje toonde zijn talent met een zesde tijd, gisteren in de training.

woensdag


Benieuwd wat onze heren er vandaag van maken. Er is in New Orleans inmiddels heel wat koude wind opgestoken. Op het lange rechte stuk kan dat wel een belangrijke factor worden. Ook de afstelling van de carburator en de bandenspanning zullen hierdoor aangepast moeten worden. Zoals gezegd starten de Junioren als eerste met de kwalificatie, dat zal om acht uur Nederlandse tijd zijn. Alles is te volgen via de livetiming, of de livestream. Natuurlijk leest u vanavond laat of morgen vroeg op AUTOSPORT.nl wat de Nederlanders en Belgen er van hebben kunnen maken!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet