GrandFinals

Karting: Grand Finals: Nederlanders en Belgen aangekomen op Amerikaanse bodem

De veertiende Rotax Max Grand Finals zullen een editie worden om nooit meer te vergeten. Al geruime tijd vertoefde de Grand Finals in Europa op banen als La Conca en zoals vorig jaar, Portimao. Verschillende keren trok het Wereldkampioenschap voor de Rotax Junior, Senior, DD2 en DD2 Master naar het Oosten waaronder Egypte en Abu Dhabi. Maar dit jaar pakken ze het anders aan, Rotax Grand Finals goes USA!

Tekst: Philippe De Roeck

Voor de eerste keer in het 14 jarig bestaan van de Grand Finals trekt de caravaan over de oceaan naar Amerika. In New Orleans zullen opnieuw 356 rijders aan de start verschijnen. Allen hebben ze zich moeten plaatsen via de nationale of internationale kampioenschappen. We krijgen dus een mix van allemaal winnaars uit hun land of streek!
De Grand Finals worden als een eerlijke competitie beschouwd aangezien ze voor iedere deelnemer hetzelfde materiaal voorzien. Uiteraard zit er toch verschil in de 356 karts en motoren die de organisatie zal verdelen per loting. Het is dus hopen dat onze rijders uit Nederland en Belgen een bommetje krijgen toegewezen en kunnen knallen op Amerikaanse bodem.

Naast de motoren zijn ook de chassis' identiek. De Rotax Junioren zullen de klus moeten klaren op een Energy chassis, de Rotax Senioren zoals al verschillende jaren op een Sodi, de DD2 Masters op Praga en de DD2 op CRG.
Zeven Nederlanders zijn ondertussen aangekomen in New Orleans. Dat zijn Lars Lamborelle en Rinus van Kalmthout in de Junioren, Bas de Laat en Bryan Eerden in de Senioren, Milan Dontje en Chris Sterken in de DD2 en Wim de Rue in de DD2 Masters.

Voor België zijn er verschillende rijders die aan hun eerste deelname toe zijn. Glenn van Parijs haalde zijn ticket via de BNL waardoor ook Sam Schippers mee kan in de Senioren. Schippers komt uit voor België en niet voor Nederland. "Het Belgisch kampioenschap had een zeer hoog niveau ten opzichte van Nederland! Het was weer perfect georganiseerd bij de BNL & BMC! Dus kom super graag voor België uit!" Meldde Schippers op zijn Facebook profiel. In de Rotax Junioren staat Max Timmermans er alleen voor. De BMC kampioen zou wel eens dé verrassing van het WK kunnen worden! In de DD2 verschijnen Mathias Detige die zijn ticket via de BNL haalde en CRG fabrieksrijder Xen de Ruwe aan de start. De Ruwe kreeg de afgelopen jaren altijd af te rekenen met pech in de finale. Hopelijk gaat het nu wel goed voor het Belgische talent dat al verschillende races in Amerika afwerkte!

Woensdag starten de trainingen, zaterdag zijn er de finales! AUTOSPORT.nl houdt jullie op de hoogte, kijk ook zekers eens op onze facebookpagina!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet