Chrono NK 2-takt

Karting: Chrono: Menno Paauwe pakt Nederlandse titel in Spa Francorchamps

KPX 9025

Menno Paauwe werd vorig weekend in Spa Francorchamps Nederlands kampioen in de KZ2 Internationaal. Na een waanzinnig goed seizoen waarin de Nederlandse Birel rijder zich regelmatig vooraan toonde in het sterke KZ2 veld is de Nederlandse titel de kroon op het werk. In de buik van het Formule 1 circuit in de Belgische Ardennen vond de slotmanche van het NK plaats en daar maakte Paauwe het af. De titel is binnen, tijd voor een terugblik.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

"In de week voor de wedstrijd hebben we de motoren nog op de testbank gehad voor de laatste details en doorgesproken welke kart we zouden inzetten vanwege de weersverwachtingen voor het weekend. We hadden geen mogelijkheid om vooraf te trainen en vorig jaar heb ik er één keer gereden, dus we zijn donderdag avond laat naar Spa gereisd om vrijdag en zaterdag te trainen. Vrijdagmorgen had het geregend en was de baan nog nat, daar was ik wel even blij mee want zondag zou het ook gaan regenen en ik had hier nog nooit in de regen gereden. Al snel bleek dat we met de kart de juiste keuze gemaakt hadden. In de middag was het droog en konden we wat andere dingen proberen."

KPX 9294

"Zondagmorgen konden we een uurtje langer slapen. Helemaal uitgerust begonnen we aan de trainingen. De kart lag heel erg goed, maar net voor de kwalificatie begon het te regenen. Het was even opletten zodat ik een vrije snelle ronde kon rijden. Het was stuivertje wisselen en met een verschil 0,69seconden pakte ik de pole. Hier was ik erg blij mee want ik had nog nooit een wedstrijd op Spa gereden en er was me verteld dat het er moeilijk inhalen zou zijn."

KPX 0417

"Voor race één was het opnieuw droog. Mijn start had beter gekund maar na de eerste bocht lag ik tweede achter Ryan van de Burgt. Het ging lekker en na eerst het gat dicht gereden te hebben kon ik naar P1 en die plaats heb ik ook niet meer afgestaan. Ook de start van race was niet super. Maar ik kon wel aansluiten en de leiding overnemen. Na vijftien rondjes begon het hard te regenen. Met een dik schakelblok onder de bips op slicks in de regen is dan niet makkelijk. Ik had niemand voor me en dan heb je het wat lastiger dan diegene achter je. De rijders achter mij waren sneller en in de laatste ronde werd ik ingehaald toch kon ik in de laatste bocht nog terugkomen en met een close finish van 0,089 seconden werd ik tweede. Ik pakte de dag overwinning en won meteen de titel in de KZ2. Een mooi afsluiter van mijn seizoen en daarvoor wil ik iedereen bedanken die me geholpen heeft om dit resultaat te bereiken. In het bijzonder mijn pa voor de motoren die elke wedstrijd weer optimaal in orde waren, mijn monteurs Erik en Vincent , mijn zus voor haar advies, alle rijders, officials en mijn supporters!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet