Belgian Max Challenge (BMC)

Karting: BMC: Melvin Benders pakt ijzersterk tweede podium voor VICI Motorsports!

Benders2

Melvin Benders heeft zijn seizoen vorig weekend kunnen afsluiten met een podium. De rijder uitkomend voor VICI Motorsports had het in Genk allemaal goed voor elkaar en dat leidde tot een erg knap podium! Makkelijk was het niet, maar Benders wist alles uit zijn Fernando Alonso kart te halen en kon zo, na een fel bevochte finale, de derde plek op het podium pakken!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Na een sterke voorlaatste race van de Belgian Max Challenge in Ostricourt was Melvin Benders gebrand op een goed resultaat. "We hebben daar laten zien dat we kanshebber waren op een podium en met een vijfde plek tijdens de finale zaten we al in de buurt!" Het weekend begon opnieuw op vrijdag waarop de eerste vrije trainingen geprogrammeerd stonden. "We konden goede tijden neer zetten en ons meten met de top. Goed begonnen, is half gewonnen!"

"Jammer genoeg regende het op zondag ochtend waardoor de baan tijdens de vrije training en de kwalificatie te nat was. In de kwalificatie hadden we namelijk de gok genomen om op slicks weg te rijden, maar dat was de verkeerde keuze waardoor we in de kwalificatie als veertiende eindigden."

Na de kwalificatie sloeg het weer opnieuw om. De baan veranderde en het chassis moest worden aangepast. Dat neemt de nodige tijd in beslag waardoor Benders net te laat de grid van de eerste serie op kwam en achteraan moest starten. Er waren er bovendien nog, die net wat meer tijd nodig hadden om de kart om te bouwen. Vol adrenaline en drang om naar voren te gaan ging Benders de formatieronde in. "Bij de start had ik echt een super start ik lag na de eerste bocht al op plek zeven en ging als een speer naar voren. Helaas werd ik aangetikt waardoor ik weer van achteren moest aansluiten. Ik ben dan toch nog naar een zevende plek terug gekomen! Serie twee was iets minder spannend. Na een goede start, moest ik wat vechten met de concurrentie. Ik werd vijfde, opnieuw geen slecht resultaat!"

Benders

En toen kwam de finale waarin Benders als achtste moest startten. Hij koos voor een andere lijn bij start en dat bleek de juiste keuze!
"Ik ging in de eerste bocht buitenom en lag meteen vierde. Achter mij spinde Sam Castro waardoor het gat met de achtervolgers meteen wat groter werd. Ik moest zo snel mogelijk naar voren om de aansluiting met de leider niet te verliezen. Ik voelde dat alles op zijn plek zat. Het chassis voelde geweldig aan en de motor leek er ook wel zin in te hebben. Ik ging voorbij aan Sam Schippers en reed het gat naar Michael Cool geleidelijk aan dicht. In de vijfde ronde pakte ik de tweede plek over van Michael Cool en kon ik opzoek naar Glenn Van Parijs die op kop lag. Ik nam uiteindelijk de leiding over maar verremde me hard, einde recht stuk waardoor Cool weer voorbij kwam. Er werd nu flink gevochten om de leiding maar Van Parijs ging er weer vandoor. In de laatste ronde vond ik weer de aansluiting met Van Parijs. Hij verdedigde op een sportieve manier, ik kon er geen kart tussen krijgen. Ondertussen kwam ik wel weer onder druk van Cool die me voorbij ging in de snelle linkse naast de tribune. Ik kon geen kant op en ook Vincent Jewell kwam voorbij. Mijn podium leek verloren maar in de laatste bocht ging ik nog voorbij aan Jewell om mijn tweede podium voor VICI Motorsports te pakken. Ik was dan ook mega tevreden. Hartelijk bedankt VICI Motorsports voor de gezelligheid en de ondersteuning. Ook wil ik mijn monteur, tevens ook schoonvader, bedanken voor de hulp en samenwerking. Kart Center Roosendaal is er ook eentje die al jaren voor me klaar staat en me steun geeft! Bedankt!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet