Belgian Max Challenge (BMC)

Karting: BMC: Sanne van Wagensveld pakt in tweede jaar MiniMax de BMC titel

van Wagensveld 3

Sanne van Wagensveld heeft dit weekend een waanzinnig seizoen in de Rotax MiniMax afgesloten met de titel in de Belgian Max Challenge. De jonge dame die volgend jaar naar de Rotax Junioren overstapt won afgelopen weekend beide wedstrijden op Genk en stelde zo haar titel veilig. Tijd voor een gesprekje met de familie van Wagensveld!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Sanne van Wagensveld had dit jaar haar zinnen gezet op twee kampioenschappen. De Dutch Rotax Max Challenge en de Belgian Max Challenge, zeg maar het Nederlands en Belgisch kampioenschap in de MiniMax klassen. "We hadden een erg sterke tweede seizoenshelft in het Nederlands kampioenschap maar in de eerste helft hebben we het wat laten liggen" vertelt vader Jeroen van Wagensveld. "In de Belgian Max Challenge verliep het ons een stuk beter. De eerste race deden we niet mee, voor de derde race in Kerpen keken we al aan tegen een achterstand van 40 punten op de leider maar dat is allemaal goed gekomen." Hoewel van Wagensveld niet de ervaring heeft die de andere rijders hebben op Genk maakte het Nederlandse TonyKart talent het mooi af dit weekend. Ze won beide races en mag zich BMC kampioen noemen!

van Wagensveld

"We karten nog maar een kleine drie jaar. We begonnen in de Honda Cadet klasse maar daar hebben we maar een half jaartje gereden. Het jaar erop begonnen we in de MiniMax en nog een jaar later hebben we de BMC titel al binnen en werden we vierde in het Nederlands kampioenschap. Natuurlijk zijn we daar erg trots over!"
De voorbije weken testte van Wagensveld met een Energy kart. Maar of dat ook het chassis voor volgend jaar zal worden is nog niet duidelijk "We zijn er nog niet uit over het chassis voor volgend jaar... De winter is lang en we hebben nog even tijd om daar over te denken. Wel is zeker dat Sanne volgend jaar Rotax Junioren zal rijden. Dat is een nieuwe uitdaging waar we zeker naar uit kijken"
Junioren, wees gewaarschuwd. Er komt een snelle dame aan!

Van wagensveld 2
Toch is het voor de naam van Wagensveld nog niet gedaan in de MiniMax. Sanne's jongere zus, Naomi, zal aan haar tweede seizoen in de MiniMax deelnemen. Of Naomi net als haar zus in het tweede jaar al kampioen kan worden is nog niet zeker. 'Maar dat is wel de bedoeling' sluit Jeroen van Wagensveld af!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet