Diversen

Karting: Diversen: Max Timmermans goes USA

max Timmermans 2

Max Timmermans heeft zich tijdens de laatste wedstrijd van de Belgian Max Challenge op Karting Genk kunnen verzekeren van de titel. De Belg heeft er lang op moeten wachten maar kan nu eindelijk met een gerust hart zijn spullen beginnen pakken voor zijn deelname aan het wereldkampioenschap karting, volgende maand in Amerika.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Aan dat WK in New Orleans kunnen enkel de besten van de wereld deelnemen. Het feit dat Timmermans één van hen is vooral te danken aan zijn ijzige kalmte tijdens het laatste weekend van de BMC in Genk. Het was de laatste kans voor de jonge Antwerpenaar om zich te plaatsen voor dat WK en dus was het alles of niets. Na een geslaagde laatste wedstrijd van het Europees kampioenschap, dat hij als vijfde afsluit, in Salbris kon alles op alles worden gezet om de titel in de BMC binnen te hengelen.

AUTOSPORT.nl vroeg Max Timmermans even terug te blikken op zijn top weekend!

max Timmermans 3

'De laatste race van het jaar met een voorsprong van zeven punten ingaan en wetende dat er nog 110 punten te verdelen zijn is wel heel spannend.
Op vrijdag zijn we er dan ook meteen ingevlogen en het kartje zo goed mogelijk afgesteld. De tijden waren zeker niet slecht wetende dat onze racemotor pas op zaterdag namiddag uit de kast ging komen.'
Met een gerust hart werd al uitgekeken naar de volgende dag waarop nog enkele trainingen plaats vonden. 'We hebben nog allerlei dingen afgesteld en onze wedstrijd motor getest. Ook die ging super en dat gaf me onmiddellijk een goed gevoel. Ik was er klaar voor!'

Zondag morgen, de kwalificatie en de eerste regendruppels! 'Bij de kwalificatie ontstond er meteen een beetje tumult toen de eerste regendruppels vielen. Door het snelle optreden van Danny en Dirk, mijn vaste monteurs, werd de kart toch nog lichtjes aangepast en de polepositie was een feit! We waren meteen één seconde sneller dan de man op P2
Tijdens de eerste heat startte iedereen op regenbanden en dat is ook mijn weertje! De kart voelde gewoon super aan en ik kon meteen een voorsprong uitbouwen. Ik draaide tijden, bijna een seconde per ronde sneller dan de rest, de titel was binnen!
Voor de finale was het eigenlijk voor mij niet meer noodzakelijk om deze te finishen maar ik vond het toch belangrijk om te starten voor de vele vrienden en sponsors die aanwezig waren. De start verliep goed toch zakte ik naar plaats drie omdat we voor een iets lagere bandenspanning hadden gekozen.
Een paar rondjes later voelde de kart gewoon top aan en wist ik dat ik terug naar de eerste plek kon rijden. Zo gezegd zo gedaan! Ik reed terug naar de leiding en won ook de tweede wedstrijd van het seizoen. Het kampioenschap zo kunnen afsluiten met polepositie en twee races winnen is gewoon super!

max Timmermans 4

Dit heb ik echter niet alleen behaald, dit was super teamwork!
Een hele grote dankjewel aan Ton Vink, Jacco Van Dijck, Danny Hendrickx, Dirk Skelter en alle teammembers van TKP! Bedankt Boy Pijls voor de mooie races en alle baancommissarissen en wedstrijdleiders voor het afgelopen jaar!

max Timmermans 1
Ikzelf, Danny Hendrickx en Dirk Skelter zullen er alles aan doen om in New Orleans te schitteren! Als laatste wil ik zeker al mijn sponsoren ,vrienden en familie hartelijk bedanken voor al hun steun en tijd die ze investeren in mijn toekomst.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet