DKM

Karting: DKM: Wisselend succes voor Nederlanders in Genk

DKM Genk zaterdag 1

Onder een dik wolkenpak begon vanochtend de laatste ronde van het Duits kampioenschap karting in Genk. Op de Horensbergdam tekenden weer heel wat rijders present voor de seizoenafsluiter van het DKM. Jorrit Pex was al kampioen in de KZ2, maar in de KF3 en KF2 was nog alles mogelijk. Onder het toeziend oog van onder andere Rick Dreezen, Jos Verstappen, Nyck de Vries en vooral Michael Schumacher zagen we vandaag een spannende kwalificatie en mooie wedstrijden.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Ieder jaar bij rond het begin van de herfst komt het Deutsche Kart Meisterschaft naar karting Genk voor de afsluiter van het seizoen, en dat was ook dit jaar niet anders. Het was vanochtend mistig maar vooral erg koud, en dat zijn we niet meer gewoon...

DKM Genk zaterdag 3

In de KF3 maakt Martijn van Leeuwen nog altijd kans op de titel. De Nederlander deed vanochtend een uitstekende zaak door de pole te pakken. De Belg Benjamin Lessennes kwam tot een tweede tijd, David Beckman werd derde. Ook Stan Pex plaatste zich voorin met een zesde tijd, Jarno Opmeer werd tiende, Kenny Roosens veertiende, Max Weering zestiende en Bent Viscaal 22e. Bard Verkroost werd 26e en Michael Kuiper 33e.

DKM Genk zaterdag 6

Van Leeuwen ging ook in de namiddag erg snel. Hij won beide series en start race één van morgen op pole. David Beckman won een plekje en ook Bryan Elypitya maakte wat plekken goed. Hij werd derde vandaag. Stan Pex kende een goede dag en werd vijfde, Jarno Opmeer zevende en Kenny Roosens achtste. Benjamin Lessennes werd pas dertiende. Bent Viscaal werd vijftiende, Bard Verkroost zestiende. Michael Kuiper kwam tot een 30e plek. Pechvogel van de dag was Max Weering die in beide series in de start het gras werd ingezet.

DKM Genk zaterdag 2
In de KF2 was Dorian Boccolacci de snelste. Kevin Rossel en Callum Ilot werden tweede en derde. Park Potman zat er goed bij met een elfde tijd en ook Glen Vandrogenbroeck deed het met een twaalfde tijd indrukwekkend goed. Het is voor Vandrogenbroeck zijn eerste wedstrijd in de KF2 maar de kwalificatie verliep dus erg goed voor de TonyKarter. Zeker gezien Vandrogenbroeck slechts vier rondjes kon rijden tijdens de chrono, waarna de motor vastliep. Shane Vandenbroek werd 20e.
De resultaten van de series waren bij het schrijven nog niet beschikbaar. Dorian Boccolacci was wel overtuigend snel tijdens de races. Dennis Marchall en John Norris kenden geen vlekkeloze series, zij zullen morgen nog wat moeten goed maken. Shane Vandenbroek werd in de tweede serie bij de start van de baan gezet terwijl Glen Vandroogenbroeck in de eerste serie binnenkwam met een slecht lopende motor. In serie twee was dat probleem nog niet verholpen waardoor hij in de achterhoede finishte.

DKM Genk zaterdag 4
In de KZ2 schakelklasse was de pole voor Jorrit Pex. Pex kroonde zich afgelopen wedstrijd weekend al voor de derde keer op rij tot Duits kampioen en was ook vandaag bloedsnel. Paolo de Conto en Davide Foré kwamen tot plek twee en drie. Yard Pex werd mooi vierde, Finn Kooijman vijfde, Nick de Bruijn zesde en Guust Specken zevende. Marijn Kremers parkeerde zijn Birel op een tiende plek, net voor Menno Pauwe op plek elf. Symen Wiggers werd 14e, Roy van Dijk zestiende, Ricardo Romkema zeventiende en Verdi Geurts achttiende. Jeroen Bos werd 20e, Sinan van der Raad 23e, Kevin Verhoeven 28e, Jordi van Moorsel 31e, Pepijn Steeman 36e en William van der Kaay 40e.
Ook na de heats stond Jorrit Pex nog steeds op kop. Hij won beide races maar makkelijk was het niet. Zowel Jorrit als Yard Pex, Davide Fore en Paolo de Conto lieten waanzinnige dingen zien. Vooral race één was eentje om over naar huis te schrijven. Paolo de Conto staat als tweede in de tussenstand voor Davide Foré op P3. Menno Paauwe kende weer een sterke dag en staat sterk vierde, Nick de Bruijn zesde en Guust Specken knap zevende. Yard Pex haalde net de top tien op P9 voor Verdi Geurts op P10 en Symen Wiggers op P11. Ricardo Romkema kreeg in zijn eerste serie aardig wat klappen maar staat toch op P13, net voor Finn Kooijman op P14. De rest van de Nederlanders kreeg af te rekenen met aardig wat pech.

DKM Genk zaterdag 5   Marijn Kremers kende een redelijke eerste serie maar werd in serie twee vol van de baan gebeukt. Hij werd 22e, Roy van Dijk 24e. Sinan van der Raad en Kevin Verhoeven eindigden de dag op P26 en P27. William van der Kaay werd 31e voor Jordi van Moorsel op P32. Jeroen Bos had een goede eerste serie maar kwam bij de start van race twee in het gras terecht. Hij werd 34e algemeen. Sam Claes werd 37e nadat hij in de eerste serie een kart over de neus kreeg. Pepijn Steeman sluit het Nederlands treintje af op P39.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet