RGMMC

Karting: RGMMC: de Ruwe moet het zonder Formula K stellen.

Voor Xen de Ruwe is de Rotax Eurochallenge gisteren op een drama uitgedraaid. De razendsnelle Belg trok als leider naar Salbris en had alle kansen op het behalen van de titel na twee redelijk geslaagde eerste dagen. Maar de dag waarop het echt zou moeten gebeuren was er van Xen de Ruwe geen spoor meer. Weg finale, weg Europese titel.

Tekst: Philippe De Roeck

Xen de Ruwe is al enkele jaren het uithangbord van FormulaK in de Rotax DD2 klasse. Dit jaar kreeg de Ruwe echter af te rekenen met heel wat tegenslag. Twee weken geleden verloor de Belg de BNL titel nadat hij te licht bleek te zijn en ook de Europese titel moest de Ruwe aan zich voorbij laten gaan.

Om het seizoen in stijl af te sluiten stond Xen de Ruwe op de inschrijvingslijst van het Wereldkampioenschap KZ in Varennes, niet op een FK wel op een CRG chassis. Daar zijn de troepen van FormulaK zaterdag achter gekomen en tevreden waren ze allerminst. De Ruwe zou FK daar niet over geïnformeerd hebben waardoor de sfeer in de tent tot op een dieptepunt daalde. FK verliet Salbris onmiddellijk en dus zat er voor de Ruwe niets anders op dan lijdzaam toe te kijken hoe Ben Cooper met de Europese titel naar huis ging.

Xen de Ruwe kreeg op Facebook nog tal van steunbetuigingen, een titel op deze manier verliezen is erg pijnlijk. De Ruwe had nog één bericht over voor zijn fans: I'll be back, in black... Later meer!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet