RGMMC

Karting: RGMMC: Britten opnieuw snel in Frankrijk, Timmermans en Cool kansrijk richting finaledag

Het Europees kampioenschap nadert zijn ontknoping. Na een dag vol series gaat de Rotax Eurochallenge morgen zijn laatste dag in. Vandaag werden er heel wat races afgewerkt die de startopstelling voor de prefinale van morgen zullen bepalen.

Tekst: Philippe De Roeck

Connor Yu Zhou zette gisteren een zesde tijd op de klokken maar bewees vandaag dat racen hem beter vergaat dan een snel rondje te rijden. De Britt pakte de pole voor de prefinale van morgen door twee keer te winnen en één keer tweede te worden. De rest van de top vijf waren ook allemaal Britten waaronder Connor Hall op P2 en Josh Price op P3. Max Timmermans was opnieuw ijzersterk onderweg. De eerste heat werd hij pas tiende maar daarna wist hij één keer tweede te worden en zelfs één keer te winnen. Ook Dries Vanthoor deed het uitstekend met een tiende plek algemeen. Richard Verschoor werd dertiende, Rinus van Kalmthout zestiende. Aaron Vaalster en Lars Lamborelle werden 23e en 24e. Deniz Beckers moet morgen van start in de second chance.

Wereldkampioen Charlie Eastwood gaat nog steeds aan de leiding in de Rotax Senioren. Hij won drie races en werd één keer derde. Edward Brand en Philip Morin volgen op P2 en P3. Morin moet zijn leiding verdedigen tegenover Eastwood en Brand en zal morgen zijn handen vol hebben met zijn concurrenten. Eerste Belg is Michael Cool op een sterke achtste plek. Benieuwd wat hij er morgen van kan maken. Glenn Van Parijs kende een mindere dag. Hij werd één keer derde maar moest verder wat plekken toegeven waardoor hij 22e algemeen staat. Bas de Laat, Yaro Deckers en Lennert van Bogaert hebben morgen nog werk te doen in de second chance heat.

Ook in de DD2 blijft de strijd razend spannend. Barrie Pullinger haalde het vandaag voor Lucas Orock en Kevin Ludi. Xen de Ruwe maakte een mooie remonte en werd zesde. Mathias Detige kende een lastige dag en start pas als negentiende. Dennis Kroes werd 25e en is de laatste die zich rechtstreeks kon plaatsen voor de finale. Chris Groen zal het via de second chance moeten doen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet