DKM

Karting: DKM: Martijn van Leeuwen neemt leiding in Duits kampioenschap

van Leeuwen Hahn 2

Vorig weekend verscheen Martijn van Leeuwen aan de start van de vierde ronde van het DKM. Martijn van Leeuwen stond op dat moment tweede in de rangschikking, maar daar kwam verandering in na een ijzersterk weekend in Hahn. Met nog één weekend te gaan in Genk, zijn er alle kansen om de titel te winnen.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Na een derde plaats in de eindstand van vorig jaar, zijn alle pijlen nu op de titel in de KF3 gericht. Dankzij een dubbele overwinning tijdens de voorgaande race in Kerpen kwam van Leeuwen korter op de leider in de tussenstand, hij hoorde meteen terug bij de favorieten voor de titel.
Tijdens de kwalifcatie kreeg van Leeuwen geen vrije ronde te pakken. Onder zonnige omstandigheden kwam de Nederlander tot een derde plek.

van Leeuwen Hahn 4

Tijdens de series liep het weer een pak beter. 'De heats verliepen heel goed, ik voelde me goed en kon goed aanvallen' vertelt Martijn van Leeuwen tegenover AUTOSPORT.nl . Van Leeuwen naderde tot kort op de leider in het kampioenschap. De echte strijd om de titel was helemaal losgebarsten!

van Leeuwen Hahn 1

Tijdens de racedag kwam er een extra verrassing naar voren. Na twee zonnige dagen was het beginnen regenen tijdens de eerste finale. Van Leeuwen voelde zich nog steeds uitstekend en maakte een perfecte start. Halverwege de race leek de voorsprong meer als groot genoeg maar van Leeuwen maakte een foutje. Hij ging rond en moest als vierde weer aansluiten. 'De condities waren niet makkelijk, ik verloor de controle en ging rond. Gelukkig kwam naar het einde toe alles weer goed, ik kwam als tweede over de streep!'
Niemand kon van Leeuwen stoppen tijdens de laatste race van het weekend. Hij pakte meteen kop start en kon na vijftien rondjes opnieuw zegevieren. Van Leeuwen heeft zodoende de leiding in het kampioenschap overgenomen en trekt zo naar de laatste race in Genk. 'We hebben verschillende keren bewezen dat we tot mooie dingen in staat zijn, ik kijk dan ook uit naar de race in Genk. Ik ken de baan daar erg goed en dat moet een voordeel voor mij worden!'

van Leeuwen Hahn 3

Nog voor de afsluiter van het DKM in Genk staat er nog een belangrijke wedstrijd op het programma. De jonge Zanardi rijder zal van twee tot zes oktober deelnemen aan de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap KF3 in Sarno, de finale van het DKM vindt een week later plaats!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet