DKM

Karting: DKM: Jorrit Pex pakt derde Duitse titel op rij, Martijn van Leeuwen wint in KF3

Hahn Pex

Met nog één wedstrijdweekend voor de boeg, kon Jorrit Pex zich vandaag al tot Duits kampioen karting in de DSKM, de KZ2 schakelklasse kronen. Jorrit Pex haalt hiermee voor de derde keer op rij de titel binnen. Na winst in 2011 en 2012 was het vandaag op de Hunsrück in Hahn opnieuw prijs. Verder reden er nog tal van Nederlanders mee in de overige KF1 en KF3 klassen. Hoe het hen verging, lees je hier.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Nadat alle Nederlanders zich via de second chance in de ochtend wisten te plaatsen voor de finale kon het KZ2 veld aan de eerste finale van de dag beginnen. In regenachtige omstandigheden pakte Jorrit Pex meteen de winst. Davide Foré moest al vroegtijdig naar de kant. De Italiaan vertrok vanuit een kansrijke tweede positie maar haalde het einde niet. Kevin Illgen werd iet wat verrassend tweede terwijl Paolo de Conto zijn podiumplek pas twee ronde voor het einde kon veilig stellen. Dat gebeurde ten koste van Dylan Davies die vierde werd. Finn Kooijman werd knap zevende, Verdi Geurts reed tot een sterke achtste plek. Verder vonden we Ricardo Romkema nog op P9 na een ijzersterke inhaalrace en Yard Pex die zich ook goed voelde in de regenachtige omstandigheden. Kevin Verhoeven kwam tot een dertiende plek, Pepijn Steeman werd veertiende, William van der Kaay achttiende, Guust Specken negentiende en Jordi van Moorsel 21e. Menno paauwe, Roy van Dijk en Symen Wiggers haalden de finish niet!

Hahn Dylan Davies

In de tweede race moest Jorrit Pex de duimen leggen voor Kevin Illgen die in de eerste finale van de dag al sterk bezig was. Pex werd tweede maar dat volstond wel voor de titel, zijn derde op rij.
Patrik Hajek werd derde, net voor Davide Fore en Verdi Geurts en Dylan Davies. Guust Specken werd mooi achtste. Yard Pex werd elfde, Roy van Dijk 15e, net voor Pepijn Steeman, Sinan van der Raad, Kevin Verhoeven en Jordi van Moorsel. Menno Paauwe werd 23, William van der Kaay 25e. Ricardo Romkema, Finn Kooijman en Symen Wiggers haalden de finish niet.
Het KF3 veld raakte niet mooi op gelijnd voor de eerste finale. Na een eerste herstart, werd de poleman David Beckmann bijna rondgeduwd door Stan Pex die op zijn beurt werd opgeduwd door de binnenste rij. Ook Max Weering ging van de baan nog voor de start was gegeven. Na een rode vlag en overleg van de wedstrijdleiding kon het veld dan toch aan hun eerste finale beginnen. In een hectische start kon van Leeuwen buitenom de kop overnemen van Beckmann en ook Pex maakte een plaatsje goed! Van Leeuwen sloeg meteen een gaatje terwijl Pex het lastig kreeg en P2 moest afstaan aan Bryan Elpityia. Met vijf gereden ronden op het bord had van Leeuwen al een mooie voorsprong uitgebouwd. Jarno Opmeer had de jacht dan al geopend op Stan Pex voor P5. In ronde zeven ging het buiten beeld fout voor Martijn van Leeuwen die terugviel tot P2, Stan Pex hing dan derde terwijl Jamie Caroline de leiding overnam. Even later kwam ook Pex in de problemen waardoor hij terugviel tot een zeventiende plek. Na vijftien ronden mocht Jamie Caroline zegevieren. Martijn van Leeuwen werd tweede, Bryan Elptiyia. Jarno Opmeer werd nog knap vijfde, Benjamin Lessennes achtste en Stan Pex veertiende. Bard Verkroost eindigde op een keurige zventiende plek, Max Weering werd negentiende, Bent Viscaal 21e en Kenny Roosens 23e. Michael Kuiper maakte een zware klapper in de eerste bocht en ging daarbij over de kop. Hij moest de strijd staken.

Hahn KF3 zondag

Na de regenchaos in de eerste wedstrijd kon de tweede wedstrijd droog van start gaan. Martijn van Leeuwen volgde bij de start goed in het spoor van Jamie Caroline maar ging er in de tweede ronde wel al voorbij. Niemand kon de Nederlandse Zanardi coureur nog bedreigen voor de winst. Bryan Elpiityia kwam als tweede door, Cedric Piro werd derde. Jarno Opmeer werd mooi zevende, Benjamin Lessennes sloot met P10 de top tien af.

Hahn KF1 zondag
John Norris schreef de eerste race in de KF1 op zijn naam. De Britt hield er een strak tempo op na en won voor Andre Matisic en Dennis Marchall. Shane Vandenbroek deed het prima met een zevende tijd, Mark Potman werd twaalfde en Kim Oomen achttiende. Oomen reed een tijdje vooraan maar viel dan later terug.
Andre Matisic die tweede werd in de eerste finale kon in de tweede finale de winst pakken. Dorian Boccolacci werd op zijn Energy kart tweede, Dylan Pereira werd derde. Kim Oomen reed een indrukwekkende inhaalrace die haar tot P5 bracht. Shan Vandenbroek kwam als twaalfde voorbij het zwart-wit geblokt
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet