DKM

Karting: DKM: Nederlanders tonen snelheid in Hahn, Pex morgen al kampioen?

KZ2 Hahn zaterdag

Na een ruime zomerpauze van zes weken brak het DKM geweld weer los in Hahn. Daar is er dit weekend het voorlaatste race weekend van het seizoen, alvorens naar Genk te trekken voor de afsluiter van het seizoen. Voor Jorrit Pex kan het seizoen morgen al beklonken worden want de Europese kampioen van 2012 kan dit weekend de titel al pakken in de KZ2 schakelklasse.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Na gisteren te hebben getraind, konden de rijders vandaag aan de slag in de kwalificatie deze ochtend. In de namiddag stonden de series dan al op het menu waarin de Nederlanders het schitterend deden.

We beginnen meteen met de pole van Jorrit Pex in de KZ2. Hij was de snelste in de kwalificatie deze ochtend en staat nog steeds op kop na de series. Pex hield het brute WSK geweld Davide Fore en Paolo de Conto achter zich. Guust Specken, Sinan van der Raad, Verdi Geurts en Menno Paauwe legden beslag op de posities P11 tot P14.

Pauwe Hahn zaterdag

Dylan Davies kwam tot een zeventiende positie. Pepijn Steeman en Roy Dijk werden 22e en 23e. Nipt daarachter volgde Kevin Verhoeven op P25. Verder werden William van der Kaaij 28e, Finn Kooijman 29e, Marijn Kremers 30e en Symen Wiggers 31e. Yard Pex, Ricardo Romkema en Jordi van Moorsel kenden een pechdag en werden 35e, 36e en 37e.

KF3 Hahn zaterdag

In de KF3 prijkten twee Nederlanders in de top drie na de heats. De pole was voor David Beckmann maar Martijn van Leeuwen en Stan Pex werden tweede en derde. De Belg Benjamin Lessennes werd vijfde, net voor Michael Kuiper op P6. Jarno Opmeer werd veertiende en Kenny Roosens zestiende.
Bent Viscaal werd negentiende, Max Weering 21e en Toon de Winter 47e.

Kim Oomen Hahn Zaterdag
In de KF1 kwam Kim Oomen tot een zevende plek. De pole was voor Hannes Janker voor Dennis Marschall en John Norris. De Belg Shane Vandenbroek werd dertiende. Mark Potman sloot het veld met een 26e plek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet