Chrono NK 2-takt

Karting: Chrono: Eline Chehin wint in Hahn, 'Dit is nog maar het begin'

Chehin 2

Eline Chehin is aan een ijzersterk seizoen in de Rotax Junior Max bezig. Dat bevestigde ze afgelopen weekend op de Duitse kartbaan in Hahn. Daar pakte ze 's morgens de pole en won ze beide races in de namiddag!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Lia Strijdhorst

"Het gaat allemaal supersnel" vertelt Eline Chehin tegenover AUTOSPORT.nl
"In 2011 begon ik met indoor karten en clubwedstrijden op Strijen en 2 jaar later staan we hier op de hoogste trede in het sterke nationale kampioenschap Rotax Max Junioren"
Chehin won de laatste drie races op rij maar behaalde in Hahn pas haar eerste pole. "Na een lastige start in race één verloor ik enkele plaatsen. Ik moest dus weer vol aan de bak om mijn verloren plekken goed te maken. Dat lukte en ik pakte de winst, daarbij scherpte ik ook het baanrecord aan.". Dat Eline Chehin een snelle leerling is, bewees ze bij de start van de tweede race van het weekend. "Dit keer kwam ik wel goed weg, ik kon meteen een gaatje slaan en werd niet meer bijgehaald."

Chehin

Momenteel staat Chehin tweede in het klassement van het Nederlands kampioenschap. Met nog één wedstrijd te gaan wil Chehin graag vijf op een rij scoren. Dat Chehin nog maar een kleine drie jaar kart geeft deze prestatie nog meer glans. "Dit is nog maar het begin, the sky is the limit en ook tijdens de laatste wedstrijd, het tweede weekend van september gaan we er weer vol tegenaan. Samen met de professionele steun en begeleiding van Team TKP hoop ik opnieuw te kunnen winnen"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet