Chrono NK 2-takt

Persbericht: Karter Max van der Snel vierde bij Dutch Rotax Micromax Challenge in Duitsland

De jonge Haagse karter Max van der Snel (10 jaar) is op de Hunsruckring, het outdoor kartcircuit in het Duitse Hahn, als vierde geëindigd van de 18 rijders in de Nederlandse Rotax Max Kampioenschappen, het NK Karten.

Tekst en foto: PR

240 jonge karterIn de MicroMax klasse mogen de nummers 1 t/m 5 het podium betreden, waarmee Max op het podium stond in dit prestigieuze kampioenschap. Van der Snel komt uit in een Energy kart voor het FJ Motorsport Team dat wordt ondersteund door Dobla Racing, de kampioenenmaker in diverse nationale kartklassen.

Vorig seizoen kwam Van der Snel voor het eerst uit als rookie in de MicroMax klasse en eindigde toen het seizoen als 3e van de rookies. Bij FJ Motorsport wordt hij getraind door Indy Dontje (Formule ADAC coureur), die hem alle ins en outs leert van het outdoor karten. Op 15 september rijdt Van der Snel de laatste race van dit kampioenschap in het Duitse Kerpen, waar het Dobla Racing Team vorige week nog de 6 uurs race won.

Een trotse Max van der Snel met zijn beker: "Het was een heel spannend raceweekend waarin ik hard heb moeten vechten om uiteindelijk de vierde plaats te halen. Ik wil graag FJ Motorsport en Dobla Racing bedanken, mijn ouders, mijn monteur Kevin van Beveren en motortuner Patrick de Vries. Dankzij het goede teamwerk ben ik als vierde van de 18 rijders geëindigd!"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet