RGMMC

Karting: RGMMC: Britten blijven domineren, Max Timmermans en Xen de Ruwe kansrijk

In Engeland zijn de series van de Rotax Eurochallenge afgelopen. Het Europese kampioenschap Rotax Max is daar aan hun derde wedstrijd van het seizoen toe en is daarmee halverwege. Na de spannende kwalificaties van gisteren werd er vandaag voor het eerst geracet. Dat bracht zoals verwacht nieuwe namen vooraan het klassement.

Tekst: Philippe De Roeck

Opnieuw waren de Britten oppermachtig op hun thuis baan. De gehele top vijf kwam uit Groot Brittannië. Connor Hall haalde pole binnen voor Philip Rawson en Guan Yu Zhou. Max Timmermans deed het weer super goed vandaag en behield zijn zevende plek algemeen. Ook Leonard Hoogenboom bleef steken rond een sterke twaalfde plek. Richard Verschoor maakte heel wat plekken goed en kwam tot een veertiende plek algemeen. Dennis Tijs volgde iets verder op P16. Lorenzo van Riet werd 19e, Deniz Beckers 23e en Denise de Rooij 28e. Lars Lamborelle werd 29e en mist een rechtstreekse plaats voor de finale. De Nederlander start wel op pole in de second chance. Ook Eric Stahl moet hierin van start gaan.

Kampioenschapsleider in de Rotax Senioren, Harry Webb vocht zich vandaag naar voren en pakte de pole voor de prefinale van morgen. Pierce Lehane won een plek en werd tweede, Philip Morin verloor er eentje en start morgen achter de TonyKart van Webb op de tweede rij als derde. Glen van Droogenbroeck en Glenn van Parijs waren de enige Belgen. Ze stonden wel keurig net buiten de top twintig op plek 22 en 23. Joey van Splunteren volgde kort daarachter op P24. Bas de Laat werd 26e en was daarmee de laatste Nederlander die zich rechtstreeks kon kwalificeren. Boris Kolff werd 39e en start in de second chance als tiende.

Xen de Ruwe is zijn pole in de DD2 kwijt aan Ben Cooper. De Belg moet Cooper morgen naast zich dulden op de eerste startrij van de prefinale. Sean Babbington kwam naar voren en eindigde op een derde plek. Mathias Detige werd achtste, Michael Cool zestiende en Erwin Montfoort 18e. Dennis Kroes eindigde op P24, Karel Franssen op P28 en Chris Groen op P33.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet