RGMMC

Karting RGMMC: Xen de Ruwe pakt DD2 in tropische omstandigheden, Britten domineren Junioren

In tropisch warme temperaturen begonnen de rijders van de Rotax Eurochallenge vandaag aan hun kwalifcatie sessie. Zowel de Junioren, Senioren als DD2 en DD2 Masters moesten vandaag voor het eerst vol aan de bak in Engeland waar de thermometer vlotjes temperaturen boven de dertig graden haalde.

Tekst: Philippe De Roeck

Zoals verwacht waren de Britse Junioren op hun thuisbaan sterk vertegenwoordigd in de top tien. Maar liefst zeven rijders van de top tien komen uit Groot Brittannië met Josh Price op pole!
De Australier Thomas Preining werd tweede voor David Wooder. Max Timmermans deed het uitstekend met een zevende tijd. Leonard Hoogenboom eindigde net buiten de top tien op P12. Lorenzo van Riet en Dennis Tijs werden 15e en 16e. Richard Verschoor eindigde net binnen de top 20 op P19. Deniz Beckers werd 27e, vier plekken beter dan Eric Stahl. Lars Lamborelle moest ruim zeven tienden toegeven op de tijd van Price en werd 35e. Denis de Rooij werd 41e en sluit het rijtje van de Nederlanders af.

De Zweed Philip Morin die ook in België actief is in de BNL Karting Series was vandaag de snelste bij de Rotax Senioren. Zijn teammaat Pierce Lehane volgde op een tweede plek, Mark Litchfield kwam tot een derde plek. Glen van Droogenbroeck was de snelste van de lage landen op een 21e plek. Bas de Laat en Glenn van Parijs volgden kort daarachter op een 25e en 27e plek. Joey van Splunteren kwam op de Engelse baan tot een dertigste plek terwijl Boris Kolff 43e werd.

In de DD2 stond er geen maat op Xen de Ruwe. De Belg trainde de afgelopen dagen erg veel op de mooie Engelse baan en dat loonde! Andreas Backman en Frenc Kancsar maakten de top drie compleet. Mathias Detige werd achtste, Erwin Montfoort 22e en Michael Cool 25e. Dennis Kroes volgde net daarachter op P26, Chris Groen sloot het veld af op P30. Karel Franssen kreeg een DQ en start als voorlaatste.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet