RGMMC

Karting: RGMMC: Rotax Eurochallenge dit weekend voor het eerst op PF International in Engeland

carp7794
Komend weekend is de Rotax Eurochallenge alweer aan zijn derde wedstrijd toe. Het populaire Rotax kampioenschap voor de Rotax Junioren, Senioren, DD2 en DD2 Masters trekt richting het prachtige PFI in Engeland en is daarmee halfweg het seizoen. De Nederlanders en Belgen doen het prima in dit hoogstaand kampioenschap, hopelijk kunnen ze dit weekend de stap richting een top tien, top vijf of zelfs podium in de eindklassering zetten!

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Het is de eerste keer dat de Rotax Eurochallenge richting PFI in Engeland trekt. Vorig jaar werd daar nog het Europees kampioenschap voor de KF klassen gehouden, dit weekend mogen de Rotax motoren losgelaten worden op het uitdagende circuit in 'achtvorm' met een brug!

junioren zondag

Heel wat Nederlandse Junioren trekken richting Engeland. Grootste kanshebber op een overwinning daar is misschien wel Lars Lamborelle. De Gillard rijder won de vorige wedstrijd in Casteletto en werkte twee weken geleden al een race af op PF International. Vooral Team TKP is sterk vertegenwoordigd met Lenoard Hoogenboom, Rinus van Kalmthout, Dennis Tijs en Richard Verschoor. De overige Nederlanders zijn Denise de Rooij, Deniz Beckers en Lorenzo van Riet.
Max Timmermans en Eric Stahl zijn de enige Belgen in Engeland. Timmermans deed zowel in Genk als Casteletto uitstekende zaken en kan dit weekend de leiding in het kampioenschap pakken!

eastwood zondag
Bij de Rotax Senioren hebben onze landgenoten het wat moeilijker. De Britten zijn nog steeds ijzersterk op hun FA's en TonyKart's. Zelfs Max Verstappen moest tijdens de vorige wedstrijd in Casteletto de overwinning aan Harry Webb laten. Verstappen doet niet mee in Engeland, Bas de Laat, Joey van Splunteren en Boris Kolff doen dat wel. Glen van Droogenbroeck is er opnieuw bij. Voor de Belg is het de eerste Eurochallenge dit jaar. Glenn van Parijs zal het zonder zijn teammaat Michael Cool moeten doen. Kenny Vermeylen kan er na zijn gruwelijke crash in Casteletto niet bij zijn. Komende week stapt de Belg voor het eerst weer in de kart!

dd2 zondag

Michael Cool doet dus niet mee in de Rotax Senioren, wel in de DD2. Daarnaast staat ook Xen de Ruwe en regerend kampioen Mathias Detige aan de start. Christophe Raymakers moest de wedstrijd in Italië aan zich voorbij laten gaan maar is er nu weer bij. Ook Karel Franssen doet mee nadat hij ook al de eerste race in Genk afwerkte. Erwin Montfoort is de enige Nederlander in de DD2. In de DD2 Master staan Dennis Kroes en Chris Groen aan de start.
Vandaag vinden de vrije trainingen plaats, morgen starten de kwalifcaties! AUTOSPORT.nl brengt verslag uit na de kwalifcaties.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet