DKM

Karting: DKM: Keijzer Racing pakt winst in Kerpen!

Tijdens het derde weekend van het Duits kampioenschap karting was Keijzer Racing onklopbaar in de KF3 met winst voor Martijn van Leeuwen en kansen op de titel in de eindklassering. Bovendien was het team ook erg succesvol in de KF2.

Tekst: Philippe De Roeck

Teamleider Willemjan Keijzer had reden tot vreugde na de derde ronde van het DKM. Onder prachtige omstandigheden en een goed gevulde tribune domineerde Martijn van Leeuwen het DJKM kampioenschap. De jonge Nederlander pakte tijdens de kwali een tweede plek en stond na de heats op diezelfde plek. De eerste finale werd overtuigend gewonnen door de Nederlander en ook race twee kwam op naam van van Leeuwen. 'Martijn toonde een schitterend prestatie en is nu slechts drie punten verwijdert van de leiding in het kampioenschap' aldus Willemjan Keijzer
Naast van Leeuwen stonden ook Jannes Fitje, Michael Kuiper, Toon de Winter en Henrik Bockman aan de start. Fitje zette een sterke prestatie neer en werd vijfde na de heats. Jammergenoeg kende hij wat pech tijdens de races. Michael Kuiper kende een sterke finale en werd elfde in de eerste race en 22e in de tweede finale na een crash. Toon de Winter moest via de second chance naar de finale en eindigde daar in het middenveld terwijl Bockmann de finale niet haalde.
Kim Oomen moest in de kwalificatie van de KF2 naar de kant na amper twee rondjes en moest daardoor als laatste van start in de heats. De Nederlandse dame startte een sterke inhaalrace en eindigde op zondag avond als zesde en tiende. Martin Ellegard maakte een sterk debuut tijdens zijn eerste race in Kerpen. Een uitvalbeurt tijdens de eerste finale plaatste hem verder terug in het klassement. De Noor wist de second chance te winnen, Kasper Larsen was de derde rijder van het team en werd 11e.
'Afgelopen weekend zagen we een sterke prestatie van ons team. We waren zeer competitief in beide klassen en ik heb mooie races van Kim en Martin gezien. Ik kijk dan ook al erg uit naar de volgende races' besluit een tevreden teambaas.
Binnen enkele dagen staat de volgende wedstrijd al op het programme. Dan is er in Ortona de laatste wedstrijd van het EK KF3 en KF2 waarin Martijn van Leeuwen nog steeds kans maakt op de titel!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet