CIKFIA

Karting: CIKFIA: Max Verstappen crasht, Jules Szymkowiak gooit hoge ogen in KZ2


EK Genk zaterdag 4

Het Europees kampioenschap karting nadert zijn apotheose. Morgen vindt op Karting Genk de grote finale plaats voor de KZ1 en KZ2 schakelklassen. Na de openingsmanche midden mei in Wackersdorf verzamelde de wereldtop sinds donderdag in Genk voor het slot. Max Verstappen heeft de leiding in de KZ1 maar kende een lastige dag. Nederlanders Menno Paauwe, Symen Wiggers en Jules Szymkowiak waren vandaag bloedsnel in de KZ2.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Net zoals gisteren begon de dag regenachtig. De eerste series begonnen op regenbanden en tot kort na de middag waren de omstandigheden erg wisselvallig. Ideaal voor Jules Szymkowiak van het G-Star Racing Team die de eerste twee series van de dag op zijn naam kon schrijven. Ook Menno Paauwe ging als een kanon en draaide mee voorin. Helaas liep het fout in één serie waardoor de Birel rijder wat terug viel.

EK Genk zaterdag 2

Na enkele series gisteren en vandaag heeft Emil Antonssen de kop in handen voor morgen. De DR rijder start de prefinale vanaf pole voor Jan Midrla die constant maar snel onderweg was en Marco Zanchetta die zonder risico een derde plek voor de prefinale kon veilig stellen. Marco Zanchetta is de grootste kanshebber op de titel in de KZ2, zeker nu Riccardo Negro pas als elfde start na een fout in de regen die hij maakte toen hij aan kop lag. Op plek vier vinden we Jules Szymkowiak terug die de ziel uit zijn lijf reed, twee overwinningen pakte en steeds in de top vijf zes binnen kwam. Ook Symen Wiggers deed het uitstekend met een achtste tijd na enkele knappe races. Menno Pauwe volgt op een tiende plek.

EK Genk zaterdag 7

Maks van Meever vertrok steeds vanaf de eerste rij maar de snelheid tijdens de races zat niet helemaal goed, van Meever start als 13e. Polesitter van gisteren, Kenny Charles vertrekt vanaf P17, Jordi van Moorsel 22e, Marijn Kremers 23e en Ricardo Romkema 24e. Romkema reed sterke series maar werd in zijn laatste serie vol de baan af gekegeld en zag een goede startplek verloren gaan. Yard Pex kwam tot een 27e plek, Guust Specken werd 45e, vier plekken beter dan Jeroen Bos op plek 49. Milan Dontje werd 53e en Casper Dielissen 65e.
Teammaatjes Pepijn Steeman en Finn Kooijman kenden een lastige dag die eindigde op P79 en P80

EK Genk zaterdag 3   In de KZ1 leek de titel Max Verstappen niet meer te kunnen ontglippen na een overtuigende pole gisteren. De eerste serie werd dan ook overtuigend gewonnen door Verstappen. Jorrit Pex nam kopstart maar Verstappen liet de regerende kampioen al snel achter.
Ook in de tweede serie maakte Verstappen geen al te beste start. Bovendien ging Anthony Abasse in de tweede bocht letterlijk over de voorkant van Verstappen heen die met een rechtervoorwiel, helemaal uit de haak, de strijd moest staken. Jordan Lennox Lamb won die heat en start de prefinale als eerste, Jorrit Pex staat mee op de eerste rij en maakt zeker kans gezien zijn goede starts. Marco Ardigo bewijst de snelheid van de TonyKart met P3. Jonathan Thonon is de eerste Belg op P5. Max Verstappen start als negende, Rick Dreezen als eflde. Dylan Davies kwam tot een dertiende tijd terwijl Yannick de Brabander 15e werd. Verdi Geurts volgt een plekje verder op P16. Bas Lammers kende geen topdag en werd pas 20e, Arjan Kievitsbosch werd 22e, Sinan van der Raad 24e.

Morgen is de belangrijkste dag. Kunnen Symkowiak, Paauwe en Wiggers het vooraan volhouden en kan Max Verstappen het helemaal afmaken? Kom morgen naar Karting Genk of lees het op AUTOSPORT.nl!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet