Chrono NK 2-takt

Karting: Derde ronde Nederlands Kampioenschap Rotax Max op Berghem

480 start micro max 0147

Voor de organisator was het even overuren draaien. Door externe omstandigheden kon er niet op het geplande circuit gereden worden. Er moest dus uitgeweken worden. En dat is met een overvolle raceagenda op de beschikbare circuits geen eenvoudige zaak. Circuitpark Berghem kon de helpende hand toesteken en zo vertrok de Rotax-karavaan wederom naar Berghem. Wel op een andere lay out. Waren de weersvoorspellingen in het begin van de week nog regen en nog eens regen. Het raceweekend was fantastisch weer.


Tekst: Heidi Montfoort

Micromax klasse: Daan Willemse is Back!
17 Rijders aan de start van deze klasse met de jongste rijders. Daan Willemse is dit jaar écht in vorm. Teleurstellend voor hem was de uitvalbeurt in de vorige race, maar dit weekend stond hij er weer. Een poleposition om mee te beginnen. Een gat van ruim viertiende van een seconde had hij geslagen met de achtervolgers, in dit geval aangevoerd door Kas Kaverkort. Die wist een mooie tweede plaats te pakken. Erachter is het spannend met kanshebbers als Justin Polman, Janno Versluis, Max van der Snel en Beau Heijmans. Het is uiteindelijk van der Snel die de derde plek pakt.

De eerste manche van de dag vertrekt. Een spannende beginfase laat Willemse niet van de wijs brengen. Hij pakt zijn voorsprong en bouwt gestaag aan een gat tussen hem en Kas Haverkort die alles uit zijn kart perst om bij te blijven. De Redeker-rijder is dit keer gewoon te snel voor hem en hij moet Willemse laten gaan. Haverkort pakt het maximale in deze manche voor hem; P2. Erachter is een mooi gevecht op gang gekomen tussen Versluis en Polman. Een paar rondes voor het einde pakt Versluis zijn afstand en wordt derde.

De tweede manche. Willemse is weer weg. Nu heeft hij een hogere racepace en weet de voorsprong groter en groter te maken. Haverkort heeft een voorsprong op Versluis en wordt goed berekenend tweede. Versluis heeft de achtervolgers inmiddels het nakijken gegeven en wordt knap derde.

480 winnaar micro max 0200

Dit geeft de volgende daguitslag:
1. Daan Willemse
2. Kas Haverkort
3. Janno Versluis


Rookies
1. Justin Polman
2. Tijmen van der Helm
3. Pepijn Kraaieveld

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet