WSK

Karting: WSK: Keijzer Racing eindigt WSK Euroseries in top tien

Keijzer 3

Keijzer Racing speelde tijdens de WSK finale in Genk een halve thuis match. Kort bij de Nederlandse grens lieten de rijders van Keizjer Racing goede indrukken na, Martijn van Leeuwen haalde de top tien zelfs van dit populaire en erg sterke kampioenschap.

Tekst: Philippe De Roeck 
Foto's: Michael Melis


Tijdens het eerste weekend van juni kwamen 73 rijders uit meer dan 20 landen in actie op de 1.350m lange baan in Genk. In de KF3 ging het KF3 kwartet Martijn van Leeuwen, Jannes Fitje, Michael Kuiper en Toon de Winter van start. Van Leeuwen zette een sterke 10e tijd neer tijdens de kwalificatie en ook de heats finishte hij in kansrijke posities. Om de finale te bereiken moest van Leeuwen een zeventiende plek behalen in de prefinale. Dankzij een sterke prestatie haalde van Leeuwen deze doelstelling. Wat volgde was een ijzersterke prestatie. Startend vanaf de negende rij vocht hij zich een weg naar voren en werd briljant negende. Hij was hiermee de beste Nederlander en kon bovendien een tiende plek algemeen pakken in de eindklassering. En dat in het grootste kampioenschap ter wereld.

Keijzer

De anderen van het team kenden een weekend met ups en downs. Ze toonden zich tijdens de heats sterk en zo konden ze alle drie de prefinale bereiken. Jammer genoeg kon niemand het afmaken... Michael Kuiper moest naar de kant na zeven ronden. Hannes Fitje en Toon de Winter toonden hun vechtlust maar konden zich niet plaatsen voor de finale en moesten vroegtijdig naar huis.

Keijzer 2

Moritz Horn kende een slecht weekend. De Duitse rijder startte in de KF en hoopte op een geode prestatie na een sterk DKM weekend in Wackersdorf. Tijdens de kwalificaties kwam hij niet verder dan een 51e plek. Ook tijdens de heats liep het niet voor Horn, hij kon zich dan ook niet plaatsen voor de finales.

De volgende uitdaging wacht al binnen enkele dagen. Het Zanardi team start dan in de eerste van twee wedstrijden voor het Europees kampioenschap KF3 in het Spaanse Alcaniz.

Bekijk ook zeker eens de website van Keijzer Racing!

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet