Chrono NK 2-takt

Karting: Chrono: Internationale toppers aanwezig in Berghem tijdens tweede Dutch Open Championship

chronoBerghem1369002 2

Circuit Park Berghem ontving gisteren de tweede ronde van het Dutch Open Championship, het Nederlands kampioenschap karting met aan de start heel wat top rijders. Voornamelijk de KZ Internationaal kon reken op heel wat inschrijvingen. Zo vonden we niemand minder dan Dylan Davies en Wereldkampioen Bas Lammers terug op de grid.


Tekst: Philippe De Roeck
Foto's: Michael Melis

Bij de aller jongste rijdertjes stormde Kax Haverkort naar pole, Dennis Kramp en Joey Brand pakten een tweede en derde tijd. De dag overwinning ging naar Dennis Kramp die toonde wat hij waard was door één keer tweede en één keer als eerste over de streep te komen. Gino Focke en Joey Brand werden tweede en derde. Poleman Kas Haverkort zou uiteindelijk nog zevende worden.

chronoBerghem1369003 2

In de KF3 ging de pole naar Bent Viscaal. Hij was sneller dan Max Weering en Toon de Winter. David Liwinski was de rapste bij de Mini's en zette de snelste tijd neer voor Jules de Block en Sanne van Wagensveld. Bent Viscaal pakte de dagzege in de KF3 voor Toon de Winter en Max Tubben. Dikkie van der Wal deed hetzelfde bij de MiniMax en won voor Dylan Buys en Sanne van Wagensveld.

Marijn Kremers stormde naar pole in de KZ2 Internationaal. Dylan Davies werd sterk tweede, Milan Dontje derde. Bas Lammers zette pas een tiende tijd neer.
De dagzege was uiteindelijk voor Arjan Kievitsbosch. De ervaren Nederlander haalde het voor de sterk presterende Menno Paauwe en Jordi van Moorsel. Bas Lammers werd uiteindelijk nog zevende.

Edgar Oosting was de snelste man in de KZ2 Plus. Peter Mastenbroek en Marco Tenback mochten als tweede en derde van start. Oosting won bovendien ook nog eens beide races en pakte zo de grootste beker mee naar huis. Peter Mastenbroek en Marco Tenback verdeelden plek twee en drie.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet