Chrono NK 2-takt

Karting: Chrono: Bryan Eerden kan ook winnen bij de Chrono

foto 2

Na afgelopen seizoen alleen aan de BNL, BMC en de Max Eurochallenge deelgenomen te hebben is Bryan Eerden mede dankzij een initiatief van Arthur Dontje en de Chrono weer op de Nederlandse circuits te zien bij de wedstrijden georganiseerd door de Chrono onder bezielende leiding van Gaby van de Burgt.

Tekst: Raymond Lansink

Afgelopen weekend vond de 3e NK plaats op Berghem, en Bryan met zijn team Montfoort Morotsport waren op volle oorlogssterkte aanwezig met meerdere kandidaten voor de winst in verschillende Max klassen. Vanaf de eerste vrije training op vrijdag zat Bryan erbij, alleen Sam Schippers was echt los van de rest in de vrije trainingen maar de rest van de top 6 van het kampioenschap zaten gedurende alle trainingen binnen een tiende van elkaar. Dit beloofde wat voor de zondag.
Zondag ochtend raceday, in de vrije training op nieuw net als de rest van de top van het veld. Weer die dekselse Schippers die 3 tienden sneller was dan Bryan. Dit betekende werk aan de winkel voor ons pap en Vincent Fuijk die bij Montfoort Motorsport de technische eindverantwoordelijkheid heeft. In de tijdtraining klopte dan eindelijk alles, Sam Schippers zoals verwacht op één en Bryan op 0.04 seconde op de tweede plek.
De eerste wedstrijd was een droom, Sam Schippers ging er als een haas vandoor in de eerste twee ronden maar na een aantal ronden wist Bryan, Sam in te halen. Ander goed nieuws was dat in het begin van de wedstrijd de rest het tempo niet echt kon volgen en Sam en Bryan een gat sloegen van een kleine seconde naar de achtervolgers. Sam was sneller in de rondetijd maar niet snel genoeg om Bryan in te halen en zo pakt Bryan zijn eerste manche winst van 2013 bij de Chrono.
Voor Race twee was de strategie, grip afbouwen voor en banden sparen om de concurrentie zeker aan het einde van de race voor te kunnen blijven. Na de start verloor Bryan even een paar plekjes en Sam Schippers ging er weer vandoor. Na drie ronden kon Bryan enigszins aansluiten bij Sam Schippers maar had niet de pure snelheid om Sam voorbij te gaan. Bryan besloot dan ook om op veilige afstand te volgen en te wachten tot de laatste twee ronden om een inhaalpoging op Sam te gaan wagen. Liever tweede en punten winnen op de concurrentie dan met elkaar in gevecht gaan en de heren vervolgers zoals Curfs en Mafait de kans geven om weer aan te kunnen sluiten. In de allerlaatste ronde ziet Bryan dat Sam de "deur" iets open laat staan en remt zijn kart ertussen, met nog een halve ronde te gaan houd Bryan de deur dicht en pakt die zo broodnodige overwinning om mee te kunnen blijven doen in het kampioenschap.
Dol van vreugde raakt Bryan na de Finish nog even van de baan, zo groot was de ontlading na deze welverdiende overwinning die hij al zo lang op zijn verlanglijstje had staan en dat onder toeziend oog van zijn ouders en de rest van de familie.
Bryan geeft na de wedstrijd nog eens aan hoe blij hij is met Montfoort en Vincent die hem en vader Jack net dat extra stukje rust geven om deze prestaties neer te kunnen zetten. Bovendien wil hij ook JVD Tuning bedanken voor het top weekend!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet