WSK

Karting: WSK: Max Verstappen wint en pakt WSK titel in Genk

zaterdag 3

Nog één dag en de WSK Euroseries zijn afgelopen. Vanaf woensdag werden er op Karting Genk aardig wat kilometers gekart en dat allemaal voor een zo goed mogelijke eindklassering te behalen. Vandaag stonden er voor de KF2, KF3, KZ2 en KZ1 series op het programma. De schakelklassen mochten ook al een finale afwerken en natuurlijk pakte Max Verstappen de overwinning, hij is de nieuwe WSK Euroseries.

Tekst: Philippe De Roeck Foto's: Michael Melis

Voor de KF3 stonden er vandaag acht series geprogrammeerd. Het bleek al snel erg spannend te gaan worden en dat werd het ook. Bovenaan de uitslagen zagen David Beckmann. Niko Kari, de snelste man tijdens de kwalificatie werd tweede, Alessio Lorandi derde.

zaterdag 5

Martijn van Leeuwen zit er goed bij met een elfde tijd. Max Defourny en Benjamin Lessennes werden zestiende en zeventiende. Gino Wetzels moet het met een dertigste tijd doen terwijl Stan Pex 34e werd. Verder werd Maxime Potty 42e, Bent Viscaal 47e en Michael Kuiper 52e. Kenny Roosens werd 61e, Max Weering 68e.

zaterdag 19

In de KF2 stonden er aardig wat Belgen aan de start. De Beste daarvan was Sebastien Bailly op een 20e plek. Thibaut Haublin werd 32e, Shane Vandenbroek 41e en Maxime Bertho 42e. Franco Deleval was de laatste Belg op een 47e plek. Vooran is het nog steeds Kosmic rijder Nicklas Nielsen voor Dorian Boccolacci en Armand Convers.

zaterdag 12

In de KZ2 kende Riccardo Negro een uitstekende dag. Na de series prijkte de Italiaan boven de uitslag voor Joel Johansson en Marco Zanchetta. Jan Midrla die derde werd gisteren tijdens de chrono kwam als zestiende te voorschijn in de tussenstand na de series. Kenny Charles mocht als zevende starten, net voor Guust Specken op P8 en Marijn Kremers op P9. Ricardo Romkema verloor wat plekken ten opzichte van gisteren en werd 11e. Milan Dontje en Niels Cox gingen er op vooruit en werden respectievelijk vijftiende en achttiende. In de finale was Joel Johansson als beste weg. De zweed die als derde vertrok bleef één ronde vooraan en toen kwam Riccardo Negro erover. Nog een ronde later kwam ook Zanchetta voorbij aan Johansson. De Energy rijder lag derde wanneer de motor het plots voor bekeken hield op het rechte stuk. Einde oefening voor de Zweed.

zaterdag 18

Riccardo Negro was al lang gaan vliegen en wanneer ook Marco Zanchetta naar de kant moest was de overwinning binnen. Andreas Fasberg en Alexander Schmitz werden tweede en derde. Kenny Charles deed het uitstekend met een vierde tijd. Ricardo Romkema kwam weer naar voren en werd vijfde. Romkema zat in een fel gevecht met de top vier, het werd uiteindelijk P5. Marijn Kremers werd tiende, twee plekken beter dan Niels Cox die zoals verwacht tijdens de finales beter voor de dag zou komen. Guust Specken hing tot kort voor het einde in de top tien maar viel dan uiteindelijk toch terug naar een dertiende plek. Milan Dontje werd negentiende.

zaterdag 8

Ook voor de KZ1 stonden er twee series op het programma. Max Verstappen kwam hier als beste uit met een tweede plek en een overwinning. Marco Ardigo werd sterk tweede, Ben Hanley derde. Hanley is de enige die Verstappen nog kan bedreigen voor de titel al zal dat erg moeilijk worden. Jonathan Thonon mocht de finale als derde aanvangen. Yannick de Brabander kon zijn pole niet omzetten in de dubbel. Hij won de eerste serie maar kende een slechte tweede serie waardoor hij als zesde van start moest, net voor Jorrit Pex. Rick Dreezen verloor wat plekken ten opzichte van gisteren en startte als elfde. Sinan van der Raad moest als negentiende vertrekken, Dylan Davies als 22e

zaterdag 21

Niet Max Verstappen maar Marco Ardigo was het snelste weg bij de start van de finale van vandaag. Die koppositie hield Ardigo welgeteld vijf ronden vast en toen kon de Verstappen show beginnen. Ondertussen had Rick Dreezen een goede start gemaakt en dat deed ook Jonathan Thonon. Beide Belgen reden rond op een vierde en vijfde plek. Yannick de Brabander daarentegen verging het minder goed. De snelste man van gisteren kwam in de twee ronde vast te zitten aan de chicane door een domme actie van Anthony Abasse. Ook Dreezen en Thonon maakten contact. Thonon ging voorbij aan de TonyKarter voor plek vier. Ze raakten elkaar maar konden beiden verder. Dreezen verloor nog wel een plek aan Charles Leclerq en kwam als zesde over de streep. Verstappen won en pakte meteen de titel mee naar de CRG tent. Marco Ardigo werd tweede, Ben Hanley derde. Jonathan Thonon bleef vierde, Rick Dreezen werd zoals gezegd zesde, Jorrit Pex negende, Dylan Davies zeventiende en Sinan van der Raad achttiende. Yannick de Brabander finishte de race, toch toonde the gasket zich na afloop meteen gretig om morgen opnieuw te knallen!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet