WSK

Karting: WSK: Yannick de Brabander knalt naar KZ1 pole, Michael Schumacher gooit de handdoek

Schumacher vrijdag

De kwalificaties van de WSK Euroseries in Genk zijn afgelopen. Een pak deelnemers vanuit de hele wereld zakten af naar Belgisch Limburg voor de laatste ronde van dit populaire kampioenschap. Voor de KZ1 en KZ2 is dit weekend dubbel belangrijk. Het is de ideale voorbereiding op de slotmanche van het Europees kampioenschap binnen vier weken. Onze landgenoten deden het vandaag uitstekend in het Europese veld. Zo pakte Yannick de Brabander een schitterende pole in de KZ1. Mensen die hoopten om Michael Schumacher aan het werk te zien kwamen bedrogen
uit.

Tekst: Philippe De Roeck Foto's: Michael Melis


In de KF3 was Niko Kari de snelste man in een superpole met twaalf deelnemers. David Beckman en Leonardo Lorandi volgden op P2 en P3. Ook Martijn van Leeuwen kon zich plaatsen en pakte een tiende plek algemeen.
Benjamin Lessennes volgde op P12.

KF3 vrijdag

Buiten de top twaalf volgden Gino Wetzels op P17, Max Defourny op P19. Stan Pex op 22 met kort daarachter Michael Kuiper op P24. Bent Viscaal werd 45e, Max Weering 53e, Maxime Potty 57e en Toon de Winter 63e.


KF 3 vrijdag

In de KF was de pole voor Nicklas Nielsen. De Deen staat derde in het kampioenschap en deed alvast goede zaken vandaag. Karol Basz was op zijn TonyKart heel kortbij met een tweede tijd. Dorian Boccolacci werd derde. Benjamin Bailly werd afgelopen maand gekroond tot fabrieksijder voor Birel en klokte ene keurige twaalfde tijd.

Niels Cox vrijdag

Riccardo Negro deed vandaag goede zaken in de KZ2. Hij pakte de pole voor Joel Johansson en Jan Midrla. Kampioenschaps leider Marco Zanchetta klapte in de laatste ronde nog op een concurrent in de voorlaatste bocht maar werd toch nog vierde. Kenny Charles is met een vijfde tijd onze beste landgenoot. Riccardo Romkema werd zevende. Guust Specken elfde en Marijn Kremers dertiende. Milan Dontje werd 18e, twee plekken beter dan Niels Cox met een 20e tijd.

Romkema vrijdag

Tijd voor de klasse waar het eigenlijk echt om draait dan. De KZ1 met Max Verstappen die het klassement aanvoert. Vandaag had de Nederlander het best lastig met de concurrentie. De pole was voor Yannick de Brabander die opnieuw bevestigde echt snel te zijn. In de laatste ronde parkeerde de Brabander zijn Maranello op P1 en daar bleef hij ook staan tot het einde van de sessie. Marco Aardigo was slechts 0.039 seconden trager dan de Brabander en eindigde als tweede. Ben Hanley werd derde, net voor Max Verstappen.

verstappen vrijdag

Hanley is de enige die Verstappen kan bedreigen voor de eindwinst en vandaag is gebleken dat Verstappen aardig gas zal mogen geven. Blije gezichten bij de supporters van Rick Dreezen. Dreezen kent een lastig seizoen maar kende vandaag een goede kwalificatie op de baan waar hij groot werd. Een vijfde tijd op minder dan een tiende van een seconde is een goed resultaat!

Yannick de Brabander vrijdag

De jarige Jorrit Pex werd vandaag achtste. Jonathan Thonon werd 15e, Dylan Davies 21e, net voor Sinan van der Raad op P22. Michael Schumacher kwam nog niet aan de tijden om vooraan mee te doen en hield het voor bekeken.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet